fbpx

Bravo Erazem: Slovenski playboy z otrokoma razsekal divjega prašička

Erazem B. Pintar s svojima sinovoma pri izkoževanju divjega prašička. (Foto: FB)

Vsem tistim, ki si vsiljujejo prepričanje, da meso pade že zapakirano iz neba, se opravičujem za fotko (no, sem bil uvideven in 2. fotko malo obdelal),” je znani slovenski Playboy Erazem B. Pintar objavil na svojem Facebook profilu in dodal, da je zanj kot očeta, “slačenje divjega prašiča le ena od tisočerih poglavji fantovske vzgoje, le ena od veščin, ki jo otroka morata znati do desetega leta starosti.

Erazma B. Pintarja slovenska medijska scena pozna kot velikega osvajalca ženskih src, toda sedaj je že več let poročen s pravnico Tejo Jeras Pintar, s katero ima dva sinova, na katera želi prenesti čim več življenjskega znanja in veščin. S podvodnim ribolovom ju je že seznanil na morju, na družinski barki, sedaj pa jima je pred domačo hišo razkazal še proces izkoževanja uplenjenega divjega prašiča.

Gre za veščino, ki jo dandanes poznajo le še redki otroci s kmečkih okolij, številni drugi pa so soočeni z nakupovanjem prehrane v trgovinah. Zato ne preseneča, da marsikateri ljudje ne vedo, kako pride meso na prodajalce police.

Preživetje v naravi mora v šole
Pintar se je odločil, da svojima sinovoma pokaže celoten proces od “gozda do krožnika” in ju nauči pravilnega odnosa do mrtve živali, ki bo kasneje postala okusen obrok. Divjega prašička so obesili in ga skupaj slekli iz kože ter razkosali. Njegova objava je v teh časih nasilnega veganstva in lažnega ljubiteljstva živali še toliko bolj pomembna, saj prikazuje resničen odnos mesojedih ljudi do uplenjene živali, brez zatiskanja očes. Poleg tega divjačina velja za najbolj zdravo meso, divjad pa je v nasprotju z masovno industrijsko prirejo živali usmrčena na najbolj možen etičen ter human način.

Njegova objava začuda ni sprožila zgražanja sovražnih komentatorjev. Celo nasprotno, ena izmed sledilcev je takole zapisala: “Bravo, tako je prav. Mene je oče že kot otroka vozil na lov in me tudi navadil streljat. Preživetje v naravi bi dala za glavni predmet v šoli.

Rok Krajnc