fbpx

Britanske aplikacije za zmenke uvajajo dodatno funkcijo o cepljenju!

Foto: Twitter

Lastniki priljubljenih aplikacij za zmenke Tinder, Bumble, Badoo, Match, Hinge, Plenty of Fish, OurTime in Muzmatch so se odločili, da bodo britanskim uporabnikom ponudili posebno dograditev, ki je še kako dobrodošla v času, ko se s pomočjo cepljenja borimo proti virusu, ki je pred dobrim letom povsem zamajal naš način življenja. Videti bo namreč mogoče, če se je nekdo že cepil ali ne.

Britanski uporabniki aplikacij za zmenke bodo lahko seveda sami izbrali, ali želijo, da njihovi profili prikazujejo, da so bili cepljeni proti covidu-19, navajajo britanski mediji. Ob tem pa je potrebno poudariti, da ne bo mogoče preveriti, ali so bili tisti, ki imajo oznako, da so bili cepljeni, res cepljeni.

Ideja, ki se je udejanjila po pogovoru z britansko vlado, so sicer za ameriške uporabnike aplikacij za zmenke uvedli že maja. Nekatere aplikacije spodbujajo tiste, ki so označeni kot cepljeni, z brezplačnimi točkami ali dostopom do vrhunskih funkcij, ki se običajno plačajo posebej. Bumble bo svojim članom tudi omogočil, da si med pandemijo izmenjujejo želje glede odnosa do medsebojne fizične razdalje in nošenja mask.

Britanski minister, zadolžen za kampanjo cepljenja, Nadhim Zahawi je novo pobudo označil kot “neverjetno vrednost” za britanski program cepljenja proti covidu-19. Nedavna raziskava YouGov, izvedena pri skoraj 5 tisoč odraslih Britancih, je pokazala, da 28 odstotkov vprašanih ne bi šlo na zmenek z nekom, ki ni bil cepljen, dva odstotka pa nočeta iti na zmenek z nekom, ki je prejel eno od cepiv. Vendar obstaja nekaj pomislekov glede statusa cepiva in zasebnosti.

Nina Žoher