fbpx

Eden dražjih boksarskih dvobojev na svetu se je končal s tehničnim knockoutom Mayweatherja

Foto: epa

Vsi boksarski navdušenci so včeraj končno prišli na svoj račun, saj so si lahko v polni dvorani T-Mobile v Las Vegasu ali prek televizijskih zaslonov ogledali dvoboj med boksarskim šampionom Floydom Mayweatherjem in prvakom mešanih borilnih veščin Conorjem McGregorjem. Mayweatherju je po desetih rundah uspelo premagati McGregorja s tehničnim knockoutom. 

Čeprav si je irski prvak McGregor prizadeval, da v skladu z boksarskimi pravili premaga svojega idola iz mladih let Mayweatherja, mu to ni uspelo, saj je Američan po dvoboju slavil. Vmes se je 40-letni boksarski šampion sicer že upokojil, a ga je v ring premamilo izzivanje 29-letnega Irca. Mayweather je tako zabeležil že svojo 50. zmago, pri tem pa je treba omeniti, da ni doživel niti enega poraza.

Foto: epa

Irec se je pokazal v pozitivni luči
Na samem začetku je bil v ospredju pogumen boj McGregorja, Mayweather pa je v četrti rundi dvoboj vzel v svoje roke. Ta je bil boljši vse do konca dvoboja in izzivalca premagal z dvema močnima  krošejema. Pri tem je posredoval sodnik Robert Byrd in razglasil tehnični knockout. Boksarski navdušenci in poznavalci so boj McGregorja označili kot pozitivnega, saj se je ta prvič pomeril v skladu z boksarskimi pravili.

Mayweather se bo dokončno upokojil
Zmagovalec dvoboja je izjavil, da se bo zagotovo odpravil nazaj v upokojitev in se v ring ne bo vrnil nikoli več. Čeprav bodo zaradi tega  njegovi številni oboževalci razočarani, pa je dejstvo, da je njegova odločitev razumna, saj ima več kot impresivno statistiko, in sicer 50 zmag in nič porazov, kar ga postavlja celo pred legendarnega boksarja težke kategorije Rockyja Marciana“To nocoj je bil moj zadnji dvoboj. Zagotovo. Nocoj sem si izbral pravega plesnega partnerja za zadnji ples. Conor, hudičev šampion si,” je po dvoboju dejal Mayweather. Po dvoboju pa ni bil molčeč niti Irec in je glede svojega vzornika dejal, da dobro stoji, čeprav ni več tako močan in hiter. Prepričan je, da je bil dvoboj med obema zelo izenačen, in dodal, da ga je sodnik prehitro prekinil. “Čestitam mu, to mu je prineslo 50 profesionalnih dvobojev.”

Foto: epa

Ameriški šampion je po zmagi bogatejši za okrog 200 milijonov ameriških dolarjev, zvezdnik borilnih veščin McGregor, ki je bil še pred štirimi leti brezposeln vodovodar, pa je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP po dvoboju zaslužil približno 100 milijonov evrov.

N. Ž., STA