fbpx

En kozarec, pa boste zaščiteni pred možgansko in srčno kapjo

Stari ljudski recept pomaga krepiti kri. (Foto: Pixabay)

Zdravilni rdeči sok krepi oči, črevesje, uničuje rakave celice, uravnava krvni tlak in še bi lahko naštevali. Imate radi rdečo peso? Si kdaj pripravite napitek iz nje? Strokovnjaki potrjujejo, kako zelo zdravo je to živilo. Če bi peso uživali redno ali pili v smutijih, napitkih, bi naredili zelo veliko za zdravje in počutje.

Rdeča pesa namreč vsebuje številne močne antioksidante, ki zelo pozitivno vplivajo na naše telo. Znanstveniki so dokazali, da so tako močni, da lahko uničijo celo rakave celice.

Raziskava je pokazala, da že nekaj ur po zaužitju rdeče pese znižamo previsok krvni tlak. Poleg tega pa ureja tudi prebavo, čisti črevesje, ga krepi. Ker vsebuje veliko karotenoidov, predvsem lutein in zeaksantin, rdeča pesa krepi tudi vid.

Kozarec soka rdeče pese bo hitro okrepil vaše telo in ga napolnil z energijo za ves dan. Poveča tudi raven železa v krvi, redno pitje hitro izboljša krvno sliko. Rdeča pesa vsebuje tudi magnezij, kar pa pomeni, da uspešno ščiti tudi pred stresom in depresijo. Zato naj bo ta zdrava zelenjava čim večkrat na vašem jedilniku, tako v solati kot kozarcu napitka.

Za Upokojence