fbpx

[Foto] Gozd smrti: V njem vsako leto odkrijejo sto trupel!

Gozd Aokigakara (Foto: Facebook)

V japonskem zloglasnem gozdu Aokigahara še vedno vsakoletno odkrijejo sto trupel. Gozd je sicer priljubljen med planinci, a največ ljudi, ki vanj vstopi, tega gozda nikoli ne zapusti. Gozd je namreč priljubljena točka obupanih Japoncev, ki v njem storijo samomor.

Gozd Aokigahara na Japonskem se razprostira na tridesetih kvadratnih kilometrih, priljubljen pa je med tremi tipi obiskovalcev. Obiskujejo ga namreč planinci in radovedneži – ti se iz gozda tudi vrnejo – ter samomorilci. Gozd je namreč že dolgo znan kot samomorilska točka, v njem pa še vedno vsako leto odkrijejo po sto trupel. Večina žrtev je moških v srednjih letih, v skladu z japonsko kulturo pa samomor velja za dejanje časti. V državi s 127 milijoni prebivalcev si namreč vsako leto življenje vzame kar 30 tisoč ljudi.

Gozd Aokigahara (Foto: Facebook)

Če čutiš hudo duševno stisko ali imaš samomorilne misli, poišči strokovno pomoč v organizacijah, ki nudijo neposredno pomoč. Lahko se obrneš na svojega osebnega zdravnika ali na:

112 – Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč)
116 123 – Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24h/dan)
116 111 – TOM – telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro)
01 520 99 00 – Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj)
031 233 211 – Ženska svetovalnica – krizni center (24h/dan)

V gozdu opozorilo in številka s pomočjo
V gozdu se kot opozorilo nahaja tudi sledeči napis: “Življenje je dragoceno darilo, ki ste ga prejeli od svojih staršev. Prosimo, če pomislite nanje in na svoje otroke. Ne zadržujte tega v sebi, ne trpite v osamljenosti!” Poleg napisa se nahaja tudi številka z brezplačno pomočjo tistim, ki razmišljajo o samomoru, zapuščeni avtomobili in odvržena oblačila pa so pred gozdom običajen prizor.

Gozd Aokigahara (Foto: Facebook)

Tradicija, ki traja že več desetletij
Kot še poroča hrvaški Express, ta tradicija traja že več desetletij, vse od leta 1971 pa japonske oblasti vsako leto z območja gozda odnesejo večje število trupel, ocenjujejo, da okrog sto. Od leta 2000 oblasti namreč javnosti ne obveščajo več o točnem številu samomorilcev v gozdu. Prvi samomor naj bi v gozdu storil budistični redovnik, ki je na ta način želel očistiti svoje telo, pri tem pa so mu sledili tudi drugi redovniki. Zaradi dolge tradicije se zdaj verjame, da so na območju prisotni demoni v obliki nenavadnih bitij, ki se premikajo med krošnjami dreves, zaradi usedlin železa pa v gozdu ni prisotnih živali.

Gozd Aokigahara (Foto: Facebook)

J. Ž.