fbpx

[FOTO in VIDEO] Vse za “posebno” vzdušje: Južnokorejski nogometni klub namesto navijačev na tribune posedel erotične lutke

Foto: Printscreen You Tube

Južnokorejskemu nogometnemu klubu se je očitno zameglil razum. Na tribune, kjer sicer v normalnih razmerah sedijo navijači najbolj priljubljenega športa na svetu, so namreč namestili kar erotične lutke. Če se kdo povpraša, od kod klubu ideja za kaj takšnega, ti pojasnjujejo, da so želeli ustvariti posebno vzdušje?!

Kriza novega koronavirusa je definitivno vplivala na šport. Če so bili včasih športniki vajeni igrati pred množicami, ki jih spodbujajo, to sedaj ni mogoče. Nogometni klub FC Seoul se je očitno odločil, da praznino na tribuni v tekmi z ekipo Gwangju FC nadomesti tako, da nanje posadi erotične lutke. Poteza je sprožila plaz negodovanja, zato ne čudi, da je bilo klubu naloženo plačilo globe.

Foto: epa

Eden izmed navijačev K lige je dal vedeti, da je s to potezo klub poskrbel za to, da je liga izgledala opolzko, drugi je potezo kluba označil kot umazano in grdo. Obstaja pa tudi nekaj takšnih, ki ne razumejo čemu takšen cirkus iz vsega tega. Za ameriški CNN so v četrtek iz kluba sporočili, da bodo ponižno sprejeli kazen, ki jim bo naložena. Pri tem pa je potrebno omeniti, da se na novinarsko vprašanje medija niso nemudoma odzvali.

Odločili so se za javno opravičilo
Tiskovni predstavnik nogometne ekipe FC Seoul je izdal, da jim je bilo naloženo plačilo globe v vrednosti 81.300 ameriških dolarjev. V nedeljo pa je bilo mogoče na njihovem profilu na Instagramu in Facebooku prebrati iskreno opravičilo navijačem. Ob tem so pojasnili, da so namestili le tiste lutke, ki so se jim zdele primerne. Osebje prav tako naj ne bi opazilo, da se je na dan tekme predvajal oglas za pripomočke za odrasle. “Vsekakor je to naša krivda, brez kakršnegakoli izgovora,” so bili jasni.

Hana Murn