fbpx

[Foto] Skrivnosti, vroč posnetek in izsiljevanje politične šole Josipa Broza Tita v Kumrovcu!

Foto: Youtube

Več let zapuščena politična šola Josipa Broza Tita v Kumrovcu, ki se sedaj imenuje Hotel Zagorje, se je vnovič znašla naprodaj. Te dni je namreč ministrstvo za državno lastnino objavilo nov razpis za sprejemanje javnih ponudb za prodajo nekdaj slavne šole. Čeprav se začetna cena giblje pri znesku okrog 12 milijonov kun, pa je po trenutnem interesu mogoče sklepati, da prodaja ne bo uspešna. 

Pred več kot desetimi leti se je sicer barantalo okrog cene v znesku 45 milijonov kun, a je poskus prodaje propadel zaradi neurejene dokumentacije.

Preberite več: Razkrito, zakaj je Tito želel umreti v Ljubljani

Vse odkar je politično šolo zapustil zadnji predavatelj, so poskušali le-to vključiti v turistično ponudbo, a je nato prišla hrvaška osamosvojitvena vojna, ki je vse načrte zatrla v kali. Hotel Zagorje je postal zavetišče za begunce iz Vukovarja. Zadnji begunci so po poročanju hrvaškega Expressa stavbo zapustili leta 2003, ampak do danes si še nihče ni izmislil načrta ali projekta, ki bi prispeval k revitalizaciji hotela na ugodni lokaciji.

Foto: Facebook

Kot prizori iz grozljivke
Nela Laptoš, zagrebška fotografinja in avtorica projekta Zapuščena Hrvaška (Napuštena Hrvatska), ki v sklopu projekta dokumentira in objavlja informacije in fotografije zapuščenih objektov po državi, je glede obiska zapuščene politične šole v Kumrovcu, kjer so se izobraževali politiki, dejala, da notranjost spominja na prizore iz grozljivke. “To je ogromen objekt, arhitekturno zelo zanimiv, z okrog 150 sobami, ambulanto, veliko športno dvorano in jedrskim zakloniščem.”

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Ob tem je vredno omeniti dogajanje okrog nekdanje predsednice vlade Jadranke Kosor v povezavi z nekdaj slavno šolo v Kumrovcu, ko naj bi tudi nastal vroč posnetek Kosorjeve prav v Kumrovcu. Glede tega je Kosorjeva izpostavila, da so jo s tem izsiljevali, da v saboru odstopi kot poslanka. “Tega naj po njihovo ne bi naredila, ker sem menila, da v tem pornofilmu dobro izgledam in da bom izzvala enako mero sočutja kot Severina,” je povedala in dodala, da glede takšnih svinjarij, kot se širijo po portalih, nikakor ne more molčati.

Foto: Facebook

Ta nekdaj znana institucija se trenutno sooča z najtežjimi dnevi. Siniša Hajdaš Dončić je kot minister v vladi Zorana Milanovića izdal informacijo, da se Kitajci zanimajo za vlaganje na Hrvaškem. Tako je nastala zgodba, da je bila šola v Kumrovcu ponujena za razvoj kitajskega tehnološkega centra. Glede na to, da je šola še danes naprodaj, je več kot očitno, da iz tega na koncu ni bilo nič.

H. M.