fbpx

[FOTO] Španska poroka leta: Rafael Nadal končno dahnil usodni da dolgoletnemu dekletu – Med gosti tudi nekdanji kralj Juan Carlos in pevec Enrique Iglesias

Rafael Nadal in njegova žena Mery Perello. Foto: EPA.

Eden najboljših tenisačev sveta Rafael Nadal je danil usodni da! Svojo zvestobo je obljubil svojemu dolgoletnemu dekletu Mery Perello. Na poroki, ki je potekala na zasebnem posestvu La Fortaleza blizu Palme de Mallorce, med svati, kot se za teniško zvezdo spodobi, ni manjkalo znanih imen. Poleg profesionalnega košarkarja Pau Gasola in pevca Enriqua Iglesiasa, ni manjkal niti nekdanji španski kralj Juan Carlos I.

Prisotnost nekdanjega španskega kralja na zasebni poročni slovesnosti, ki jo je spremljalo 350 povabljencev, niti toliko ne čudi, saj ta velja za dolgoletnega prijatelja teniškega asa. Nevesta naj bi nosila osupljivo obleko z dolgimi rokavi, ki jo je oblikovala mednarodno priznana oblikovalka poročnih oblačil Rosa Clará.

Prihod nekdanjega španskega kralja (Foto: Twitter)

Sodeč po spletni strani oblikovalke poročne obleke, je bila nevestina obleka narejena iz prečudovite francoske čipke, manjkali pa niso niti cvetlični motivi in ročno vezena tkanina. Za pripravo poročnega menija je poskrbela kuharska mojstrica Macarena de Castro z Michelinovo zvezdico. Prizorišče, kjer se je odvijala poroka, velja za eno najbolj destinacij za poroke. Leta 2011 je posestvo, ki je bilo prvotno zgrajeno leta 1628 za obrambo Majorke pred napadalci, kupil britanski lord James Lupton za 30 milijonov funtov in s tem postal lastnik najdražjega posestva v Španiji.

Foto: Twitter

Teniški as priznal, da je družinski človek
Rafael je januarja naznanil, da se bo po 14 letih zveze poročil s svojim dekletom. Za medije je tedaj razkril, da je dekle zaprosil leto prej na romantičnem izletu po Rimu. Zvezdniški as po poročanju Daily Maila ne skriva, da je družinski človek, saj je javno priznal, da si želi potomstva. Pri tem je priznal, da mu je teniška kariera vse do sedaj preprečevala, da bi razmišljal o otrocih. Rekel je: “Rad bi imel otroke, sinove, hčerke…”

Rafael Nadal je zadnji od tenisačev tako imenovane velike četverice, ki je stopil pred oltar. Pred njim so to že storili Roger Federer, Novak Djoković in Andy Murray. Foto: Marca.

V preteklosti je glede odnosa s teniškim asom spregovorila tudi Mery in zatrdila, da ne bi bilo dobro, da bi ga povsod na poti spremljala. “To ne bi bilo dobro ne zame, ne zanj. Potrebuje svoj prostor, ko tekmuje in samo zamisel, da bi vseskozi bila ob njem in čakala na uresničitev njegovih potreb. To bi me zadušilo. In potem bi moral skrbeti še zame….Ne, če bi mu sledila povsod, mislim, da bi se lahko zgodilo, da bi se nehala medsebojno ujemati.” Glede na to, da sta dolgoletna partnerja v soboto dahnila usodni da, je očitno, da sta našla recept za srečo.

Rafael Nadal je sicer eden najuspešnejših tenisačev vseh časov. Svoj prvi turnir “velike četverice” je osvojil že pri 19 letih na Roland Garrosu v Parizu, do danes pa jih je skupaj zbral že 19 in samo še za enega zaostaja za pregovorno “največjim” vseh časov, svojim dolgoletnim tekmecem in dobrim prijateljem Rogerjem Federerjem.

Hana Murn