Fotografi v objektiv ujeli pravo redkost: V kenijskem nacionalnem rezervatu opazili teden dni staro črno pikasto zebrico

Pikasta zebrica (vir: facebook)

Fotografi v rezervatu Maasai Mara v Keniji so bili prijetno presenečeni, ko so v objektiv ujeli nedavno skoteno zebrico, ki se je razlikovala od ostalih. Medtem ko so bile druge progaste, je imela zebrica na sebi pike. Gre za izjemno redek primer genske mutacije pri zebrah.

Fotograf Antony Tira je bil eden od prvih, ki je opazil nenavadno črno zebrico z belimi pikami. “Sprva sem mislil, da so zebro prijeli in jo pobarvali ali označili za namene lažjega spremljanja. Bil sem zmeden, ko sem jo prvič videl,” je po poročanju portala The EastAfrican povedal Tira.

Mlada zebrica ima nenavadno razporeditev melanina, kar je posledica genetske mutacije, v času pisanja pa je bila stara komaj teden dni in se je stalno držala blizu mame zebre.

Meet Tira. In masai mara Kenya. The baby has polka dots and a few stripes.Different in color It's different from a normal zebra stripes..🦓💕Genetic fault.Photograph Haarsha Shah

Gepostet von Angelina Otakari am Sonntag, 15. September 2019

Odkritje pikaste zebre pa je zbudilo zanimanje obiskovalcev rezervata in njihovih vodičev. Območje v bližini reke Mara so v naslednjih dneh okupirali v upanju, da naletijo na pikasto zebrico.

https://twitter.com/witosafaris/status/1173068095583346688

Po trditvah strokovnjaka za afriške divje živali v kampu Matira Parmaleja Lemeina sami niso še nikoli prej zabeležili primera pikaste zebre.

Lemein je ob tem poudaril, da niti ena pikasta zebra, ki se je skotila v drugih naravnih rezervatih, ni preživela dlje kot pol leta. Razlog za to je iskati v izstopajočem vzorcu, zaradi česar so lahek plen za plenilce.

Ivan Šokić

  • Rožle

    Hmm .. ta nikoli ne bo prehod za pešce ..

  • Luka Vzorec

    Nenavadno.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!