fbpx

Grozljivo! Žrtve tega morilca so aligatorji žive pojedli!

Foto: iStock

Za vedno bo ostala nepojasnjena skrivnost, koliko žrtev je skupno umoril zloglasni Joseph D. Ball, ki je ženske celo žive metal aligatorjem. Ustrelil se je namreč v srce, še preden bi ga uspela aretirati policija. Preden se je lotil umorov, se je ukvarjal tudi s tihotapljenjem alkohola in preprodajanjem temnopoltih.

Zloglasni Joseph D. Ball se je rodil leta 1896 in je znan pod vzdevkom “človek aligator” zaradi načina, s katerim se je znebil svojih žrtev. Lastnoročno je namreč zgradil bazen, v katerem je naselil šest aligatorjev, saj je verjel, da brez trupla nikoli ne bo obsojen. Kot navaja portal Express, je v 30. letih prejšnjega stoletja razmesaril in umoril okrog 20 žensk. Že kmalu se je moral postaviti na svoje noge, saj je pri osemnajstih letih postal edini član družine, ki je služil denar, to pa je v dobi prohibicije najlaže počel kar s tihotapljenjem alkohola. Prav tako je ugrabljal temnopolte, ki so bili osvobojeni suženjstva, in jih je nato prodajal na črnem trgu.

Bil je fizično neprivlačen, a zaradi velike depresije so bile številne ženske prisiljene delati v njegovem lokalu
Pozneje v svoji poslovni karieri se je odločil odpreti lokal Sociable Inn, ki je postal kraj orgij in nasilja, ljudi pa je privabljal s tem, da so si lahko ogledali, kako so v njegovem bazenu aligatorji požirali žive pse in mačke. Še pred umori je bil znan kot grobijan, prav tako pa je bil tudi fizično neprivlačen, a številna dekleta v času velike depresije niso imela druge izbire, kot pa da so delale v njegovem lokalu, in kmalu potem, ko so pričela delati zanj, se je za njimi izgubila vsaka sled. Z nekaterimi je sicer sklenil tudi zakonsko zvezo, med njimi z Dolores “Buddy” Goodwin, ki mu je po prepiru s črepinjo razbite steklenice pustila brazgotino.

Foto: Facebook

Ubil se je s strelom v srce, preden ga je uspela aretirati policija
Prav njeno izginotje je sprožilo preiskavo policije, ki se ji je nasmehnila sreča, ko je našla njeno truplo v enem od lesenih sodov. Nekega dne leta 1938 je tako policija prihitela v salon, Ball pa je izvlekel pištolo in s strelom v srce storil samomor. Z njim je za večno ostala nepojasnjena tudi skrivnost, koliko žensk je umoril …

Rok Krajnc