fbpx

Igralci, ki so spregovorili o snemanju intimnih prizorov v filmih

Foto: Freepik

Medtem ko mi gledamo film in v sceni opazujemo dva igralca, je izza kamere v resnici kup ljudi: od režiserja, snemalca, mojstra luči, tonskega mojstra idr. Dandanes je tam celo koordinator za intimne prizore. Ker marsikoga zanima, kako se snema te prizore, ne čudi, da so filmske zvezde večkrat povprašane, kakšne izkušnje imajo ob tem. Tri izmed njih so se opogumile in delile svoje izkušnje. 

Ameriški in gledališki igralec Jake Gyllenhaal, znan po vlogi v Spidermanu, je leta 2002 skupaj z Jennifer Aniston odigral vlogo v filmu Dobro dekle. V intervjujih je priznal, da je bil takrat zaljubljen v Anistonovo, kar je še otežilo snemanje. Potem pa je razkril še trik s snemanja: ko sta v postelji odigrala prizor, so med njiju položili blazino, da bi se počutila udobneje.

“Mislim, da je bil to njen predlog. Pravzaprav je bila zelo prijazna, da je to predlagala,” je izpostavil Jake. “Tukaj bom dala blazino,” je vse, kar je rekla, je namreč pojasnil Jake. Blazina pa se ni znašla tam zato, da bi prikrila njegovo navdušenje nad intimno sceno. Ljubezenski prizori so po njegovih besedah čudni, ker se jih snema pred 30 ali 50 ljudmi, morda manj, če je snemanje zaprtega tipa. “Ne vzburja te. Večino časa je vse zelo mehansko. Izgleda kot ples. Izvajate koreografijo pred kamero”. 

Foto: epa

Avstralska igralka Margot Robbie, ki danes šteje 32 let, je imela komaj 22 let, ko je zaigrala v z oskarjem nagrajenem filmu Volk z Wall Streeta, kjer je odigrala vlogo žene Jordana Belforta, Naomi Lapaglio. “Vem, da se zdaj sliši neumno, a takrat sem mislila, da me v tem filmu sploh nihče ne bo opazil,” je povedala v intervjuju.

“Ne bom lagala, pred tem prizorom sem spila nekaj tekile, ker sem bila tako živčna. Zelo, zelo nervozna,” je rekla Margot. Povedala je, da je bilo v času snemanja v prostoru 30 moških – eden od njih je bil znan hollywoodski igralec Leonardo DiCaprio. “Vsi so bili moški,” je rekla in dodala, da se je morala 17 ur pretvarjati, da se dotika. “To je zelo čudno. Pozabiti morate na nelagodje in absurd.”

Foto: epa

Salma Hayek: “Jokala sem pred Banderasom”
Mehiško-ameriška igralka Salma Hayek je leta 1995 skupaj z Antoniom Banderasom odigrala v trilerju Desperado. V filmu je bil prizor, za katerega ji niso vnaprej povedali, da ga bo morala posneti.

“Tega ljubezenskega prizora ni bilo v scenariju,” je dejala Hayekova, ki je bil takrat stara 28 let. Studio ga je namreč naknadno zahteval. “Bilo mi je zelo, zelo težko … Nisem uživala v prizoru,” je povedala.

Foto: epa

“Ena od stvari, ki sem se je bala, je bil Antonio – bil je sicer absolutni “gentleman” in tako prijazen, da sva še vedno zelo tesna prijatelja, vendar je bil zelo svobodnega duha. Zanj snemanje scene razmerja ni bilo nič takega in to me je še bolj prestrašilo. Začela sem jokati in rekel je: O moj bog. Zaradi tebe se počutim grozno. Bilo mi je tako nerodno, da sem jokala,” je po poročanju Srbija Danas pojasnila igralka.

Sara Kovač