fbpx

Italijanska mafija obupana: Poglejte, koliko ponujajo za glavo policijskega psa, ki jo je stal milijone!

Pocho (vir: Twitter)

Za umor devet let starega psa pasme jack russell terier italijanske policije mafija ponuja pet tisoč evrov. Camorra se ga namreč želi znebiti po tem, ko je tekom svoje kariere našel za več kot dve toni drog. Pes, ki sliši na ime Pocho, se je sicer pri policiji znašel povsem po naključju. Preberite, kakšna je njegova zgodba!

Italijanska mafija je razpisala ceno za glavo enega najhujših izmed svojih sovražnikov: za umor 9-letnega psa pasme jack russell terier ponujajo pet tisoč evrov nagrade. Pes, ki sliši na ime Pocho je namreč italijansko Camorro tekom svoje kariere pri policiji stal že več milijonov dolarjev, saj je našel že prek dve toni droge. Samo v eni izmed nedavnih policijskih akcij je Pocho našel trideset kilogramov kokaina, pred tem pa je razkrinkal tudi kriminalce, ki so kokain skušali pretihotapiti kot mleko v prahu v steklenički za dojenčke. Camorra se že dlje časa trudi znebiti Pocha, kot poroča 24sata.hr so mu že poskušali podtakniti strup.

Pocho pred službenim vozilom (Foto: Twitter)

Pocho pri policiji pristal povsem po naključju
Pocho je ime dobil po slavnem argentinskem nogometašu Ezequielu Lavezziju, ki je v svoji karieri med drugim igral za italijanski Napoli, Pocho pa pomeni bajsek. Njegov prvotni lastnik je bil lokalni zdravnik, ki je živel v bližini stadiona San Paolo, policiji pa je kužka podaril, ko je ugotovil, da je njegov sin alergičen na pasjo dlako.

Pocho med delom (Foto: Twitter)

J. Ž.