Izšla je nova identitarna knjiga Evropa narodov

Foto: GI

Pred kratkim je izšla druga identitarna knjižna izdaja v slovenščini, Evropa narodov, ki so jo napisali aktivisti in podporniki slovenskega identitarnega gibanja. Pri knjigi so sodelovali tudi nekateri izmed znanih obrazov slovenske politike. Vendar pa so najzanimivejša poglavja, ki predstavljajo bistvo same knjige, spisali predvsem identitarci sami. Vsa poglavja so napisana jasno in razločno, poleg same obrazložitve identitarne ideje in koncepta Evrope narodov, ki predstavlja alternativo globalistični Evropski uniji, pa najdemo tudi veliko drugih tem. Knjiga bo tako zanimivo in poučno branje ne le za tiste, ki jih zanimajo načela in cilji identitarcev, temveč tudi za vse, ki jih na splošno zanimajo tematike, kot so nacionalizem, etnopluralizem, velika demografska zamenjava, načrt Kalergi, trenutna kriza zahodnih družb in izrojenost zahoda pa tudi vloga religije, tradicije in kulture znotraj vsake narodne skupnosti. 

Po predgovoru Igorja Kernela in po kratkem pregledu samega identitarnega gibanja najdemo v poglavju o nacionalizmu in globalizmu dobro, jasno in objektivno definicijo nacionalizma. Glede na pristranskost in negativno poročanje vseh popularnih medijev, ko je govor o nacionalistih, katerih cilj sta preprosto ohranitev in obramba svojega, je takšna objektivna in jasna definicija zelo dobrodošla! Poleg tega so v poglavju opisane tudi različne veje nacionalizma, tako izvemo na primer za razlike med državljanskim nacionalizmom (civil nationalism) in pa etničnim nacionalizmom. S samo opredelitvijo nacionalizma pa se srečamo tudi kasneje v poglavju, ki govori o problematiki nacionalšovinizma. To poglavje nam nudi sicer bolj splošno definicijo nacionalizma, ki naj bi bil predvsem defenzivne narave, torej manifestacija kolektivne samoobrambe naroda in njegove kulture, v nasprotju s šovinizmom, ki pa je le sprevržena, lažna različica nacionalizma, saj ne temelji na obrambi lastnega in na priznavanju pravice vsakega naroda do samoohranitve, temveč se rodi iz sovraštva in zaničevanja do drugih narodov.

V knjigi najdemo tudi dve poglavji, ki se ukvarjata s t. i. Kalergijevim načrtom, s čimer je ta knjiga odlična pridobitev za naš književni prostor, saj se ravno v tem načrtu skrivajo zametki današnje velike demografske zamenjave Evropejcev s tujimi rasami. Zato je poznavanje Kalergijevega načrta bistvenega pomena za pravilno razumevanje današnjega dogajanja na Zahodu, kot tudi za razumevanje ciljev politikov in njihovih globalističnih šefov, ki podpirajo in omogočajo to uničenje belih Evropejcev. Kalergijev načrt je opisan brez dlake na jeziku ter podkrepljen z dejstvi, ki so lahko preverljiva na spletu, ter z neizpodbitnimi citati Kalergija samega. V knjigi najdemo tudi druga poglavja na tematiko množičnih migracij in t. i. “Velike zamenjave”, kot identitarci imenujejo demografsko zamenjavo avtohtonih Evropejcev, ki trenutno poteka pred našimi očmi. Poglavje o marakeški deklaraciji opisuje na primer laži, ki se skrivajo za na videz lepimi besedami podpisnikov in podpornikov te deklaracije. V poglavju o demografskih težavah Evrope pa se srečamo s podrobnimi statistikami, ki nam, žal, če ne bomo v bližnji prihodnosti spremenili trenutnih demografskih trendov, ne obetajo nič dobrega. Tu je tudi poglavje o ponovnem vdoru islama v trdnjavo Evropo in pa poglavje, ki se ukvarja s pogansko-krščansko dediščino Evrope.

Poleg že naštetih tem velik del knjige, kot je razvidno iz naslova, obravnava zgoraj omenjeni koncept Evrope narodov. To bi bila Evropa nacionalnih držav, ki bi sodelovale med seboj na področju trgovanja in vojaških zavezništev, obenem pa bi bile popolnoma suverene, torej brez centralistične, bruseljske nadoblasti, ki želi s pomočjo svojih institucij ustvariti Združene države Evrope. Takšni super državi avtorji te knjige ostro nasprotujejo, kot nasprotujejo tudi ideji o ustanovitvi skupne evropske vojske. Koncept Evrope narodov pa je vsekakor dobrodošla alternativa današnji Evropski uniji, ki ji vlada, kot je lepo opisano v knjigi, neizvoljena evropska komisija. Sam način delovanja te komisije je jasno opisan v poglavju o levo-desnih iluzijah v Evropskem parlamentu. Dejstvo je, da so tako leve in liberalne kot tudi desne in konservativne stranke v Evropi danes večinoma v žepu mednarodne elite globalistov in da se resničen boj idej bije predvsem med nacionalizmom in globalizmom.

Čeprav je knjiga kratka ter jo lahko preberemo v enem popoldnevu, vsebuje zelo veliko raznolikih tem in je primerna tako za tiste, ki se prvič spoznavajo s temi idejami in temami, saj jim lahko služi kot odlična odskočna deska, kot tudi za tiste, ki so s temi temami že seznanjeni, saj ponuja jasne odgovore, statistike in opise konceptov, ki niso samo del identitarne ideje, temveč predstavljajo tudi širše poglede, ki spadajo v večji sklop pravega nacionalizma.

Knjiga je izšla pri založbi Nova obzorja, naročite pa jo lahko na tej povezavi: http://bit.ly/2Ka9TK6.

Poleg identitarnih aktivistov so pri pisanju sodelovali tudi publicist Igor Kernel, mag. Branko Grims, mag. Zmago Jelinčič Plemeniti in mag. Bernard Brščič.

C. Š.

 • RATATA

  To je knjiga za bralno značko.
  Le pametovanja zmagoslavnega padalca me motijo, kar sem identitarcem tudi povedal…., glede na to, da si pravijo desničarji.

  • Janez Kepic-Kern

   EX KP, ZK LJUDJE
   PA
   NAJ PREBEREJO – SPODNJE.
   ZA ODDIH OD TEŽKE TEME.
   ALI IMA KDO OD VAS BEROČIH KAKO MNENJE ALI REALNO INFO
   O SPODNJEM !?

   MEDICINSKI ČUDEŽ ?
   V
   ZVEZI Z EX T.I. MARŠALOM TITOM ?
   ALI KAJ ?
   ŠE VEDNO MI NI JASNO,
   KAKO JE LAHKO
   – TISTA DOMNEVNA “TITOVA” MAMA – MARIJA BROZ !
   ZMOGLA

   1. NAJPREJ RODITI – LETA 1892 – NA DUNAJU – FRANZA BROZA !
   NATO PA ŠE
   ISTEGA LETA 1892

   2. MAJA 1892. LETA – ŠE – JOSIPA BROZA T.I “MARŠALA TITA !?
   RES
   ČUDNO: poglejte na moj e-portal “SLOVENIANA” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   P.S.
   Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

   Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

   Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

   CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

   Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

   Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

   Vprašanje ni šaljivo,

   ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

   L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.
   P.S.
   “SLOVENIANA”- MOJ KAR OK E-PORTAL

 • RATATA

  Kaže, da vas BQ komentatorji!
  “Še je čas, da izvem, al je bolje, da ostanem ali grem….” kajneda(?)

  • Stric iz ozadja

   udbasi nas ne zanimajo.

  • Ana Job

   Seveda jih boli kurac, po vezah so prišli in taki nimajo narodne zavesti. Briga jih!

 • samotoje

  Bom prebral, Jelinčiča bom pa preskočil.

 • Drago

  A so člani tki. “generacije identitete” že zbrali pogum, da razkrijejo kdo so ali se še vedno gredo nekakšno ilegalo? Da niso slučajno pripadniki kakšne tujerodne invazivne rase?

  • šmentanamuha

   Ko bo čas, boš že vedel. Ampak ker si navaden špijun, te od vsega zanima samo, kdo so …

   • Drago

    Kdaj bo napočil ta slavni čas? A se nameravajo razkriti šele v posebni oddaji po zavzetju RTV ali kaj?

 • RATATA

  Niso požrtn!

 • Janka Kranjka

  Ma dajte no Nova24, odkar ste zmagali na evropskih zelo počasneje osvežujete novice. Ta naprimer, je na tej poziciji že tri dni! Veliko se dogaja po svetu, ampak pri vam zadnje čase res “šteka” nekaj. :/

 • Vojvoda Šarec.

  Dolfijev manifest 2. del

 • igor

  Izdajalci Slovenije, nič drugega. Vsa Evropa zavrača to idejo.

 • plamen100

  zaradi taksnih kot so tu gor odkriti ali pa prikriti levicarji inamo danes Skadinavijo, Nemcijo,Francijo in Anglijo polno “no go zone”. Je to tisto kar ste hoteli z Evropo??? Naslednja faza so se samo nemiri katere bodo povzrocili priseljenci in Evrope bo neminovno konec!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!