Jeff Bezos podrl kalifornijski rekord z nakupom dvorca za 165 milijonov dolarjev!

Posestvo Warner (Foto: Google maps)

V Los Angelesu so že petič v zadnjih letih zabeležili rekorden posel s stanovanjskimi nepremičninami. Kot je prvi poročal Wall Street Journal, je najbogatejši Zemljan Jeff Bezos kupil posestvo Warner z dvorcem v jurijanskem slogu, za kar je odštel kar 165 milijonov ameriških dolarjev. Na 36 tisoč kvadratnih metrov velikem posestvu se med drugim nahajajo bazen, igrišče za golf in teniško igrišče. Bezos je sicer glede na podatke za leto 2019 25. največji lastnik nepremičnin v ZDA.

Najbogatejši Zemljan Jeff Bezos, ki je do premoženja prišel z družbo Amazon, je presenetil z nakupom posestva Warner, za katero je odštel 165 milijonov ameriških dolarjev. Gre za rekordno visok znesek v poslu s stanovanjskimi nepremičninami v Kaliforniji, s čimer je Bezos prehitel Lachlana Murdocha, ki je lansko leto za dvorec Beverly Hillbillies odštel 150 milijonov dolarjev. O transakciji je prvi poročal Wall Street Journal, Bezos pa je posestvo kupil od filmskega mogotca Davida Geffena.

Na posestvu bazen, teniško igrišče in igrišče za golf
Kot zgodbo povzema LA Times, posestvo meri kar 36 tisoč kvadratnih metrov, dvorec pa je bil sprva oblikovan v kolonialnem slogu španskega navdiha, a so ga nato v 30. letih prejšnjega stoletja za Jacka Warnerja preuredili v jurijanski slog. Geffen je bil lastnik nepremičnine od leta 1990, ko je zanjo odštel 47,5 milijonov dolarjev, ob prevzemu pa je bilo v dvorcu med drugim osem spalnic, kinodvorana, igralnica in bar. Dvorec v okviru posestva obkrožajo številni vrtovi s fontanami, zasebno igrišče za golf, teniško igrišče, bazen in celo lastna bencinska črpalka.

Posestvo Warner (Foto: Google maps)

Bezos je bil leta 2019 25. največji zemljiški lastnik v ZDA
Bezos, katerega premoženje Forbes in Bloomberg ocenjujeta na 131 milijard dolarjev ima sicer v lasti številne nepremičnine, na lestvici 100 največjih zemljiških lastnikov v ZDA iz leta 2019 pa se je znašel na 25. mestu. V portfelju ima med drugim nepremičnine v Seattlu, Texasu in v glavnem mestu Washington, lansko leto pa so mediji poročali, da je v New Yorku kupil tri sosednja si stanovanja za 80 milijonov dolarjev.

Jeff Bezos (Foto: epa)

Leta 2016 rekordno visoka transakcija dosežena pri prodaji dvorca Playboy Hugha Hefnerja
Rekord so v Los Angelesu podrli že petič v zadnjih štirih letih, rekorden posel v višini 100 milijonov dolarjev so leta 2016 na primer zabeležili ob menjavi dvorca Playboy Hugha Hefnerja. Ta je nepremičnino sprva skušal prodati za vrtoglavih 200 milijonov dolarjev in sicer pod pogojem, da do svoje smrti ohrani pravico do bivanja v dvorcu.

Dvorec Playboy (Foto: Wikimedia Commons)

Rok Krajnc

 • Resnica

  Ja ni slabo kaj naj recem…ce bi inel jaz toliko denarja bi si tudi privoscil dvorce za 150 000 000

 • All Bot

  Me zanima koliko migrantov bo not uzel????

 • Anton Slapnik

  nobenega več, so že vsi hispanjoli redno zaposleni…

 • Antonius

  Beden napuh?
  Ko človeka leta spravijo v realne okvire ugotovi, da celo življenje ni rabil več kot tri spalnice, eno kopalnico, jedilno mizo in stol poleg kuhinje in nekaj stolov za družbo s kozarcem piva, zunaj v senci.
  Spominjam se prijatelja, dramskega igralca, ko mi je 75 leten izpovedal svojo *ugotovitev, odkritje,* kako malo človek v življenju rabi, potrebuje, da je srečen. Odgovoril sem mu, da je življenje žal urejeno tako, da moramo preživeti skoraj celo življenje, da pridemo do tega spoznanja. Potem sva se pa povabila na eno pivo, spila sva pa dva. Miza, stol pod tazadnjo, imeniten pogovor o njegovem jadranju po Sredozemlju, na devet spalnic, štiri kopalnice, teniško igrišče in bazen pa niti pomislila nisva. No, ja, jaz sem mu ob priliki najinega imenitnega in zelo zanimivega pogovora navrgel mojo izkušnjo, ko sem pilotiral Cessno 172. Jadranje pač. On s svojo jadrnico, jaz pa s prijateljevim letalom.
  Bezos in njegovo posestvo? Bogata, dolgočasna, revščina.

  • Resnica

   Torej ce bi.imek 100 000 000 000 bi zivel v garsonjeri?

 • Steve

  mah, dobr. tak dvorec dobiš za dvajsetino te vsote.
  drugič naj se bogataši dajejo kdo bo dal več za papirno sponko.