fbpx

Kaj na to porečejo feministke? Golobu je dežnik morala nositi kar spremljevalka

Foto: posnetek zaslona RTVS

Kdor je v nedeljo spremljal prihod predsednika stranke Gibanje Svoboda Roberta Goloba na volišče, je imel kaj videti. Ta je namreč hodil v spremstvu ženske, ki mu je nad glavo ves čas držala dežnik. Kot kaže, je Golob na funkciji predsednika vlade povsem pozabil na obstoj kavalirstva!?

Prizor, kjer predsedniku vlade Robertu Golobu ženska, ki ga je spremljala na poti, nad glavo ves čas drži dežnik, nedvomno ne bo povšeči feministkam. Kot kaže, takšen prizor sodeč po odzivih na družabnem omrežju Twitter ni povšeči tudi marsikomu drugemu. Meh … v mojem svetu moški drži dežnik, odpira dami vrata, ji pomaga obleči plašč …,” je komentiral strokovnjak za javno nastopanje in neverbalno govorico telesa Edvard Kadič

“A Golobu je dežnik nad glavo držala asistentka? Not cool”; Moški in pol,… ženska mu drži dežnik”; Kakšen “moški” je Golob, da mu ženska nosi dežnik. Nula.”; “Sramota … da meni drži ženska dežnik? Saj se pogreznem od sramu. Temule narcisu se pa še fino zdi?”; “Ampak pod roko je pa tudi ni prijel. In tako imata oba svoje zunanje rame mokro”; “Dost bedno”; “Kot v Iranu”; “Je to ta enakost spolov, ki jo tako poudarja levica?”; “No, da mu neka dama drži dežnik, da ga kaplje dežja ne zmočijo in zmotijo, je pa višek.”; “Sončni kralj, ekselenca, nadvladar na poti. Tip je narcis in tega sploh ne skriva”,” je le nekaj zgovornih komentarjev, ki se jih je usulo ob objavi slike.   

V drugi roki je spremljevalka nosila svoj dežnik
Če spremljevalka Goloba ob sebi ne bi imela dežnika, bi bilo vse skupaj malo drugače. Tako pa ga je ta imela zaprtega v levi roki, da je lahko ta v desni roki nosila odprt Golobov dežnik. “Težek frajer. Dežnika ne more sam nositi. Gospa ima svoj dežnik zaprt. Noro,” je izpostavila novinarka Vida Kocjan. “V bistvu je imela svojo marelo, pa jo je morala zapreti, da je njegovo držala … res brez besed …,” je pa je komentiral eden od uporabnikov Twitterja.

Čeprav je Inštitut 8. marec, ki ga vodi Nika Kovač, feministična organizacija, pa kritičnega odziva na fotografijo še ni bilo zaznati in ga verjetno tudi ne bo, saj zagotovo niso pretirano zadovoljni, da favorit Miha Kordiš, favorit Kovačeve, ni uspel doseči boljšega rezultata. Znašel se je namreč na samem dnu. Dvoličnost med feministkami na levi strani pa sicer ni nekaj povsem novega, saj, ko je Gibanje Svoboda našlo v času svojega formiranja tik pred volitvami podporo v ljubljanskem županu Zoranu Jankoviću, ki se je vpletel v afero farmacevtka, kritik ravno tako ni bilo, čeprav naj bi se v primerih spolnega nadlegovanja zagovarjalo šibkejšo stran (nadlegovano žensko). Tako je, kadar so v resnici lastni interesi daleč pred vsem drugim.

Sara Kovač