Kdo so kupci enega najbolj prepoznavnih jadranskih otokov?

Foto: Magic Croatia

Otok Galešnjak v Pašmanskem kanalu je eden najbolj prepoznavnih hrvaških otočkov, ki mu pravijo tudi otok ljubezni zaradi svoje srčaste oblike. Še nekaj dni nazaj se je prodajal za deset milijonov evrov, na njem pa so dopustovali svetovni zvezdniki. Pravili so, da bo kupca težko najti, sedaj pa hrvaški mediji poročajo, da ta najbolj znani jadranski otok želijo kupiti Italijani, cena pa se je medtem še povišala.

Najbolj znani otok zadarskega arhipelaga, edinstveni Galešnjak, je še vedno naprodaj oziroma njegov del, od zadnje objave pa se je kvadratura ponujenega dela povečala in zdaj za 40 tisoč kvadratnih metrov zdaj znaša 13 milijonov evrov.

Prodajni predstavnik Silvester Kardum je dejal, da se je po objavi oglasa odzvalo veliko zainteresiranih kupcev, stik z njim so vzpostavili trije naložbeni skladi in trije zasebniki. Ekskluzivno pa je za Slobodno Dalmacijo razkril, da v petek odhaja v Italijo na pogovore s potencialnimi kupci.

Otok Galešnjak so sicer uvrstili na seznam 20 čudes sveta. Leta 2019 so znanstveniki z Oddelka za arheologijo Univerze v Zadru odkrili, da so ljudje tam živeli že pred več kot sedem tisoč leti.

Anita Gužvič