Koliko zaslužijo komiki za polurni nastop? Serpentinšek naj bi za nastop računal 800 evrov “na roke” – poglejte, koliko pa računajo drugi slovenski komiki

Serpentinšek (Foto: Facebook)

Komiki so bili že od nekdaj najbolje plačani nastopajoči. Tudi Šarec je včasih za svoj nastop vzel zajetno količino denarja. Po pisanju nekaterih medijev celo na roke. Kako pa je danes s komiki?

Že nekaj časa je davkoplačevalce razburjalo vprašanje, ki se povsem logično zastavlja: s čim držita Karl Erjavec in Dejan Židan v šahu predsednika vlade Marjana Šarca? Kot so navedli v Demokraciji, jim je vir zatrdil, da vesta, kako so Šarcu, ko je bil še komedijant, plačevali nastope “na roko”. Vir je namreč trdil, da zato, ker je od njiju oziroma stranke Šarec kot nastopajoči komedijant pred več leti dobil plačilo “na roke” in se tako izognil plačilu davka. Šarec je sicer že zanikal (tudi za Nova24TV), da bi kaj takega počel, a “sporni” naj bi bili dve plačili. Prvo za nastop ob 50. rojstnem dnevu Erjavca junija 2010. Šarca so takrat najeli pri stranki DeSUS. Posrednik je bil takratni generalni sekretar DeSUS Ljubo Jasnič, ki se je zgrozil, ko je slišal, da želi Šarec za nastop 800 evrov. Za kakšno ceno so se kasneje dogovorili, ni znano, Šarec je trdil, da se je za nastop dogovoril njegov zastopnik.

Avdič tudi do 3.500 evrov, Toš več kot pol manj
Iz leta v leto se v naši državi pojavlja vedno več komikov, ki si svojimi kratkimi humoristični nastopi kar dobro polnijo žepe. Njihovi honorarji so po navedbah portala e-Maribor v primerjavi s tistimi, ki jih komiki prejemajo v tujini, sicer zelo nizki, ampak glede na slovenske razmere so še vseeno zelo visoki.

Najbolje plačani slovenski komiki so Vid Valič, Lado Bizovičar in Denis Avdić, ki se sicer ukvarja še z vodenjem Radia 1, pojavlja se v različnih televizijskih oddajah in na prireditvah, zelo dejaven pa je tudi v gledališču. Če želite Denisa Avdića najeti, boste za njegov polurni nastop odšteli najmanj 2.500 evrov. Avdić pa za pol ure svoje prisotnosti zahteva tudi do 3.500 evrov. Enake tarife se držita tudi Valič in Bizovičar, ki se zasebne zabave zagotovo ne bosta udeležila za manj kot 3.000 evrov plačila.

Omenjena trojica sodi v sam vrh zaslužkarjev, imate pa tudi cenejšo izbiro, podobne kakovosti. Na voljo vam je odličen Matjaž Javšnik, ki za pol ure zahteva “samo” 1.100 evrov, za enak znesek pa vas bo zabaval tudi mariborski humorist Tadej Toš, ki se ponavadi loteva političnih tem. Še manj vas bo stal nastop Borisa Kobala, Lucije Ćirović in Martine Ipše, ki vas bodo pol ure spravljali v smeh že za 600 do tisoč evrov.

Foto: Facebook

No, na Borisa Kobala po aferi s plagiatom ljudje že kar malo pozabljajo. Glede na njegova leta pa bi lahko dejali, da je že čas za penzijo.

Ali so zneski humoristov previsoki, pa presodite sami.

Rok Krajnc

 • Anton

  Bolje 3 jurje na roko, kot uradno predsednik vlade.

 • Stric iz ozadja

  Boris Kobal je se aktiven?

 • Boy

  Serpentinsek je za kozlanje, utajevanje davkov pa nacionalni sport stevilka ena!

 • to_mi_delaj

  najbolje bi bilo da najemajo drug drugega, ker kaj imajo ti za povedat, je že vse zlajnano

 • samsara

  “Serpentinšek naj bi za nastop računal 800 evrov “na roke””

  Kako “naj bi”?
  Ali ni nobeih prič? Nobenih dokazov?
  Nobenega ugotavljanja izvora premoženja?
  Nedavno je kešarec Janezu Janši očital, da še zdaj ni pojasnil izvora za 200.000€ njegovega premoženja, s čemer si je od Janše v njegovem odgovoru, upravičeno zaslužil oznako “notoričnega lažnivca”.
  kešarec je v udbofevdu povsem očitno in zares nedotakljiv, podobno kot številni drugi kućanovi ‘kmetje’.

 • Olga101

  Kako pa je dobil poldrugi milijon za nezagrajeno osnovno šolo v Kamniku? Tako kot Milan 400.000 DEM?

 • xtc

  Šiptarji,Bosanci ipd bagra,ki SLObabam razlaga ,da so kot motorke brez zob,za šporhert in žabe,plačujejo 800 euroz.1600 eur na uro?Zato ,da jim zahojenci balkanski povedo ,da niso ljudje?
  He,he,he tipično Slovenceljsko. Za za minuto vašega časa vampol pismen Šiptar ali Bosanc zaračuna 27 EUR-ti so hujši kot astrofiziki in drugi strokovnjaki.

 • jakob kovač

  On se je vsaj sam preživlal,za razliko od tistih ,ki pljuvajo po njem,sami pa so celo življenje na državnih jaslih in jim je edino delo povzročati zdrahe in prepir med ljudmi!

 • Andrej

  Ona lepa N.H. je bila organizatorka Šarčevih nastopov. Ni treba drugega, kot pobrskati po zgodovini prometa in primerjati prilive na Šarčev račun. Za FURS, KPK in druge državne organe je to misija nemogoče. Znajo pa invalidu vzet invalidnino, ker dela ptičje hiške. Za bagatelo in preživetje.

 • Branko Jadran

  Zaznali so se manjsi potresni sunki, v komunisticno bazo, strokovnjaki napovedujejo v naslednjem letu, celo pretres z mocjo nad osem, po Rihtarjevi lojtrci

 • pajot

  Butli nastopajo s humorjem za butle. Naj stane kolikor hoče.
  In serpentinšek je humoril s humorjem za butle.
  Predvsem so bile navdušene nad njegovim humorjem žabe. Pardon,ženske.

 • Anton

  pa to moraš bit res “prtegnjen” do skrajnosti, da plačaš keš, da te “zabavajo” eni Serpetinški in Avdići, ki imaho s humorjem toliko veze kot dan in noč

  sarkazem press

 • freedomfighter

  Koliko pa je v zivljenju na trgu zasluzil jansa? Me zanima ce je sploh kdaj kaj delal v zivljenju ali je ze ves cas na javni funkciji kjer zivi od davkolacevalcev