Konservativni odgovor na progresivni nihilizem

Datum:

V torek in sredo je v Londonu potekalo prvo srečanje Alliance for Responsible Citizenship (Zavezništvo za odgovorno državljanstvo). Na platformi je sodelovalo 100 govorcev, prisotnih pa je bilo tudi od tisoč do tisoč petsto delegatov iz 71 držav, tudi iz Slovenije. Novinar Fraser Nelson je dogodek opisal kot eno “največjih srečanj globalne desnice v britanski zgodovini.”

​Zavezništvo za odgovorno državljanstvo (ARC) je mednarodna desnosredinska mreža, ki se osredotoča na družbena in kulturna vprašanja, s katerimi se soočajo države članice. Ustanovitelji so kanadski psiholog, publicist in socialni komentator Jordan Peterson, avstralski socialni komentator John Anderson ter britanska konservativna politična aktivistka baronica Phillipa Stroud. Med govorci so bili Kevin McCarthy, nekdanji predsednik predstavniškega doma ameriškega kongresa, John Anderson, nekdanji podpredsednik avstralske vlade, Fraser Nelson, urednik The Spectator, in nekdanji nizozemski politik in pisatelj Ayaan Hirsi Ali ter angleški avtor in družbeni kritik Os Guinness, ki je tudi sodeloval na panelni razpravi skupaj z Jordanom Petersonom, Ayaan Hirsi Ali in Johnom Andersonom.

Cilj Zavezništva za odgovorno državljanstvo je globalno povezovanje zavzetih posameznikov s področja kulture, gospodarstva, politike, akademskega in družbenega življenja, ki se zavedajo vrednosti krščanskih duhovnih korenin zahodnega sveta, za zavezo, ki se zavzema za svobodo v odgovornosti in resnici, za socialno tržno gospodarstvo, za prenos tradicionalnih, trajnih, preizkušenih vrednot na mlajše generacije, za skupnost, ki postavlja v središče spoštovanje človeškega življenja in družine kot osnovne celice družbe.

Ustvarjenje prihodnosti upanja in optimizma, ki “temelji na tradicionalnem pogledu na človeštvo
ARC so nekateri politični analitiki že označili za konservativni odgovor na delovanje Svetovnega gospodarskega foruma (WEF) in progresivnih wokističnih agend, ki jih WEF vsiljuje zlasti zahodni civilizaciji. ARC je tudi mnenja, da progresivne okoljevarstvene poteze uničujejo zahodno gospodarstvo. Kritični so tudi do wokističnih poslovnih praks – pajdaškega kapitalizma in  poslovnih odločitev na podlagi upoštevanja levo liberalnih okolijskih in socialnih agend, ki so pogosto v nasprotju z interesi delničarjev. Nekateri kritiki teh praks govorijo celo o koncu prostega trga in svobodnega gospodarstva.

Nastop Jordana Petersona na srečanju ARC (Foto: X)

ARC nasprotuje tudi razgradnji tradicionalne družine ter tradicij, na katerih temelji zahodna civilizacija ter obtožuje WEF, da za širjenje svoje politične agende umetno ustvarja neprestane krize ter načrtno širi razdor ter spodbuja nihilistično razpoloženje v zahodni družbi zlasti med mladimi.

Zato je eden izmed ciljev ARC ustvarjenje prihodnosti upanja in optimizma, ki “temelji na tradicionalnem pogledu na človeštvo, v katerem so moški in ženske ustvarjeni po Božji podobi, z vero in odločnostjo lahko sami ustvarijo svet, v katerem so vsem dostopne priložnosti in obilje.”

Bogdan Sajovic

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...