[FOTO] Macronova prvi ameriški dami pripravila čudovit sprejem na vrhu G7; Poglejte, kako je Melanija zasenčila ostale spremljevalke na slavnostni večerji

Foto: Facebook

Na tokratnem srečnju G7 v Biarritzu, ki se ga je udeležilo sedem voditeljev najbolj razvitih držav sveta, v ospredju medijev niso bili le pogovori o  svetovnem gospodarstvu, trgovini, varnosti, vprašanje odnosov do Irana in Rusije, ampak tudi lepše polovice voditeljev. Med damami, ki jih je žena francoskega predsednika Brigitte Macron sprejela, je vnovič s svojo podobo najbolj navdušila prva ameriška dama, Slovenka Melania Trump, ki je za to priložnost izbrala prečudovito belo obleko čez kolena.

Če so svetovni voditelji večino časa preživeli na sestankih, so njihove boljše polovice medsebojno druženje preživele na bolj neformalen način. Dame, v ospredju katerih sta bili Melania in Brigitte kot gostiteljica, so obiskale tradicionalno baskovsko vasico blizu mesta, kjer se je odvijal vrh.

Preizkušale tudi vina
Spremljevalke voditeljev so v družbi župana Jean-Marie Iputcha delovale sproščeno in zadovoljno, ko jim je ta razkazoval vasico Espelette, ki se nahaja na juguzahodu Francije, poroča Daily Mail. Poleg razgledovanja okrog lokalnih trgovin in spoznavanja z tradicionalno obliko baskovske hiše, so bile deležne tudi poizkušanja tamkajšnjih vin v družbi strokovnjka za vina.

Foto: epa

Foto: Twitter

Med ogledom vrtov ob vili Arnaga so se spoznale s tradicionalnim plesom in glasbo ter si ogledale bližnjo cerkev. Ameriška prva dama je očitno naravnost uživala, saj je bila še posebej nasmejana. K temu je naverjetneje botrovala tudi okusno izbrana sproščena oprava. V beli obleki z belim pasom znamke Calvin Klein in belih balerinkah je izgledala naravnost osupljivo.

Foto: epa

Foto: epa

Foto: epa

Foto: epa

Sicer pa je Melania navdušila že ob samem prihodu na vrh, ko je ta nosila rumeno obleko z roza cvetlico znamke Calvin Klein, videz pa dopolnila s salonarji znamke Christian Louboutin v roza barvi. Za večerjo na vrhu G7 je ta izbrala prečudovito obleko v krem barvi znamke Gucci. Ni kaj, kdor zna, pač zna!

Foto: Twitter

Foto: epa

Hana Murn

 • piko8

  Serpentišek se raje kaže s taščo!!!

 • RATATA

  Čez kolena kiklo da je imela..

 • dr. dr. Colles ☭

  POZOR POZOR POZOR !!!… Nove laži Nove24TV !!!

  Laž Tiborja Ferka in Nove24TV: “Komentiranje je privilegij, ne pravica. Komentarji naj se nanašajo na članek. Komentarji, ki se ne bodo nanašali na članek, bodo brisani. Do drugih komentatorjev bodite vljudni in spoštljivi. Pozivi k nasilju niso dovoljeni. Komentarji, ki bodo pozivali k nasilju, bodo izbrisani, njihovi avtorji blokirani in ustrezni organi obveščeni. Izogibajte se psovkam, osebnim napadom in napadom na t. i. slamnate može.”

  Moj kurac… kapish? Ste lažnivci desničarski voluharji kdaj izbrisali @cosmosjasnovidca…najhujšega med najhujšimi…leglo sovražnega govora?…NIKOLI !!!… Niti en desničar, ki se poslužujejo sovražnega govora, ni bil izbrisan. Mene ste izbrisali in blokirali najmanj 10X. Tudi druge levičarje ste…tukaj jih več ni !!!…Zato zaprite svoje lažnive greznice in nikoli več ne napadajte Svetlane Slapšak…ali Svetlane Makarovič…ali Foglovega Tuneka !!!… Barabe pokvarjene !!!

  • Dragan Krstič

   Najbolj ogaben portal je 24kur ki desničarja briše če zapiše resnico. Dovoli podnu od podna levim koentatorjskim lažnivcem in totalnim budalam ki niti slovenščine ne obvladajo da izlivajo gnoj po komentatorjih druge narodnosti. Da je tragikomično da je pokvarjeni urednik tega portala levakar Jure Tepina poročen s čistokrvno Srbkinjo majo iz Beograda.Če tem kretenom pariraš v odgovorih te admin izbriše po nalogu tovariša Tepine. Mene so letos že 3krat onemogočili komentiranje, vsaka prepoved je trajala 32 meseca. Ta zadnja pa je verjetno dokončna.

   • Dragan Krstič

    poperavek: 2 meseca.

 • dr. dr. Colles ☭

  Jebeš prvo damo ZDA in njeno rumeno obleko…v glavi pa megla… Poletni meseci in počasno ukrepanje vlade pri napadih zveri so vladi Marjana Šarca odnesli nekaj podpore….zelo malo. Tako kaže najnovejša javnomnenjska raziskava, ki jo izvaja Inštitut Mediana na vzorcu 7000 ljudi. Je pa, po drugi strani, stranka LMŠ še povečala prednost pred SDS.

  • Janez Kepic-Kern

   HE, HE !
   KAJ TI TO POMAGA
   ,
   KO PA TE NOČEJO NE ENI, NE DRUGI. L. R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • ZatonMesecnikov

   Hebeš Svetlane, razno razne, ki pijejo iz državnega korita, v glavi pa vakum…. ,

   Macronova ne misli na srečo tako, kot slovenceljski levičarji.

  • pupa

   Še hujše je imeti v glavi rdečo plesen kot ti in šarec in vama podobni. Podpora LMŠ raste ker, imajo na Mediani spisek cvekarjev in ga ti CVEKARJI vsi podpirajo s teboj vred.

 • Janez Kepic-Kern

  Veste iz zaupnih virov sem izvedel,
  da je F. Tunek – zgrešil en randi, ki se ga je zelo – veselil.

  HE, HE !
  FOGL
  – A SI NA – RANDI – ZAMUDIL?

  A
  SI ZATO TAKO – JEZEN? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.s.
  he, he – moja proti – “protiobveščevalna” služba – deluje.

  • janko

   Postal je dupli dohtar, moral bomo met en mal rešpekta do njega, uf.

   • Janez Kepic-Kern

    To že !
    Ampak,
    eno atraktivno damo – je zelo razočaral. NI GA BILO NA RANDI Z NJO.
    to
    ga zna – zelo drago – koštati. l.r. Janez K. Kern KOMENDA

    • janko

     Eh, žensk je velik, saj itak ne bi dolgo zdržala pr njem, se mi zdi.

 • Artur

  V beli obleki z belim pasom znamke Calvin Klein in belih balerinkah je izgledala naravnost osupljivo.
  Sicer pa je Melania navdušila že ob samem prihodu na vrh, ko je ta nosila rumeno obleko z roza cvetlico znamke Calvin Klein, videz pa dopolnila s salonarji znamke Christian Louboutin v roza barvi. Za večerjo na vrhu G7 je ta izbrala prečudovito obleko v krem barvi znamke Gucci. Ni kaj, kdor zna, pač zna!!!!????

  OHHH, AHHH IN SPLOH ! “Ja po vseh teh izjemnih ( hohštaplerskih) življenjsko pomembnih novicah sem že čisto na koncu od euforije bom moral kar baldrijan forte tablete vzet, da bom lažje zaspal”.

  Mimogrede, na bruhanje mi gre že vaša patetika v zvezi z njo.

  • neuralink

   Eh, zavidaš ji, ker ne mesi več testo za sveže žemljice in ima za Gucci.

   • Artur

    Zaradi mene če, ji Trump postavi posebej njej v čast drugi Taj Mahal tam gori pri njih mi je čisto vseeno, navsezadnje ji življenje v razkošju nadvse paše in to ji je bil tudi cilj na živce pa mi gre hohštaplarija pri nekaterih, ki orgazmirajo že pri vsaki njeni najnovejši modni muhi in svoje vrhunce ekstaze nam vsiljujejo kot nekaj kar bi moralo biti vredno občudovanja čeprav imamo nekateri popolnoma drugačne kriterije kaj je vrednota kaj je vredno občudovanja in kaj je postranskega pomena.

 • janko

  Res, osupljivo in seveda čudovito. Tipični naš značaj Slovenke ima Melanija: iskrenost, preprostost, dobro srce, toplino. TO SMO MI, SLOVENCI.
  In takšni smo ranljivi; ni čuda, da nas še vedno povsem izžema in uničuje komunistična mafija. Tako zelo, da se niti ne zavedamo in ne verjamemo,

  • Janez Kepic-Kern

   Se strinjam.
   A “dobrosrčnost do ex KP, ZK-JEV – SE KONČUJE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • marker

    Naj se ti želje pozlatijo….

  • neuralink

   Saj tato je pa komaj zbežala iz te norišnice, ker smo tako v redu, lep in pameten narod, dploh pa bogat, razgledan in vpliven, a ne.
   Za butalca se mi zdi, da sem kar prav povedal.

  • Vesuvius Vesuvius

   Res, vse to kar si napisal o njej nas je prepoznalo le malo Slovencev. Namesto, da bi bili ponosni na njo, njeno uglajenost, pozitivnost jo v naših bebavih rdečih medijih kažemo samo negativno. Kakor koli je žena predsednika vseh Američanov, ki ni do tega trenutka napravil nobene kardinalne napake… prepričan sem, da mu je in mu bo naša Melanija kot žena ameriškega predsednika še naprej močna opora, tako kot zna biti večina preprostih Slovenk v njeni domovini.

 • Janez Kepic-Kern

  Hja ?
  Morda je pa celo D. TRUMPA
  NAUČILA – MALO PO SLOVENSKO.
  Sin od Melanije – zagotovo – slovensko zna,
  saj Melanja – vsem očitno – ni velik talent za jezike.
  Pa je sina zagotovo ogovarjala – po slovensko. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • ZatonMesecnikov

  Zgodovina jo bo cenila, kot Slovenko, ki je največ dosegla. Samozvane “Intelektualke” tipa Kresal, pa Spomenka, pa Svetlane, takšne in drugačne, pa bo zgodovina postavila na svoje mesto. tam kamor zaslužijo, na smetišče zgodovine….

  • Black_hawk

   Žal je mediji v slo skoraj ne omenijo. Razen če gre za kakšno obleko!

   • ZatonMesecnikov

    Mediji v Sloveniji so v rokah levičarjev. Taistih, ki so nekoč Avsenika dajali v nič, pa ga zmerjali z govejo muziko.

    Nek nenaraven sistem torej, ki se mora zrušiti….

    • neuralink

     Primerjati vso bračo Avsenik in Melanijo je pa res posrečeno.

     Kdo za Vraga je auzenick?

     • ZatonMesecnikov

      verjetno ti bolj sede Ceca…..

  • pupa

   Roko na srce in moramo priznati, da Amerika še ni imela tako lepe in urejene prve dame. Kar ji prizna cel svet ji rodna domovina ne prizna in dovoli da se s postavljanjem spake v Sevnici celo norčujejo iz njene prepoznavnosti.

 • Black_hawk

  To melanijo hočejo čist uničit isto Trumpa. Ker delata pozitivno, tukaj evidentno kaj se zgidi s človekom ki hoče delati prav.

  • Stric iz ozadja

   Kdo jo hoce unicit in zakaj? Saj nima nobene politicne moci in od tega nihce nima koristi.

 • Janez Kepic-Kern

  Ta Melanija
  je
  kar precej visoka, cca 180 cm.
  Tudi brez petk je višja
  od vseh ostalih žensk.
  Tista Macronova 66 letna “babica” – pa
  – se zdi, po cele dneve poežava v solarijih.
  Če ni kar poslikana s tako barvo. L.r. JANEZ K. KERN KOMEDA

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  Veste,
  F.TUNEK=DR.DR. COLLES
  – se atraktivnih, visokih, šlank žensk – boji.
  Zdi se
  – precej zakompleksan, bolj korpulenten 60 let ded – pač.
  Ampak ta, ki ji je danes – dal košarico oz. je pozabil na – randi – z njo
  mu
  bo pa dala vetra. Drugič se ji ne bo izmaknil.
  Mi je to – povedala.
  HOTELA MU JE POMAGATI – DA BI SE
  IZMOTAL IZ PROBLEMOV – F. TUNKA – PA OD NIKODER. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Janez Kepic-Kern

  Vam zaupam,
  da je spodnji “PAULUS” – ZAGOTOVO
  . V ČISTO – “RAZRVANEM” STANJU: kar se na prvi pogled — ne opazi.
  Celo
  GROZLJIVIH NAPAK – “PAULUS”
  v svojem “NICKNAME=VZDEVKU Reichminister Von Paulus” ” – NIMA ČASA – POPRAVITI.
  Realni F. Paulus – ni bil nikoli – minister
  in nikoli ni bil “von” – njegov oče je bil navaden – učitelj. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  BRANJE “OČENAŠA=LORD+PRAYER”
  MELANIE TRUMP NA FLORIDI OB INAVGURACIJI D. TRUMPA.

  https://www.nbcnews.com/video/melania-trump-leads-trump-crowd-in-lord-s-prayer-880348739815

 • Janez Kepic-Kern

  FOGL,
  TI SI PA – RES – ZREL ZA V PENZIJO.
  Kot se reče.
  Melanija je v ZDA večkrat javno – močno – povdarila,
  da prihaja iz lepe Slovenije
  in
  da je na to ponosna
  ter zaradi tega bolj slabo govori angleško.
  FOGL – saj več “niti – lagati – ne znaš”
  s
  teboj – je že hudo. Se zdi. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S
  MELANJA
  V ZDA O SLOVENIJI

  https://www.youtube.com/watch?v=zPjBwSfScGE

  • neuralink

   Jaz kači ne zaupam, kaj de bo zgodilo, ko bo Donaldu enkrat iskreno povefala zakaj je morala zbežati iz domovine. Si ja nor, če tile tam izvejo kakšen gnoj smo lahlo slovenci, bo po nas, Trump nas bo dresiral kot psa.

   • Janez Kepic-Kern

    A JA ?
    A TEGA SE BOJIŠ ?
    NO,
    BOŠ PA EMIGRIRAL- MORDA V ARGENTINO.
    Tam
    imajo
    veliko poceni mesa, tango,
    čudovite folklorne festivale, pesmi in plese.
    Če
    se skregajo – se pa kar z noži – špikajo.
    Skratka, Argentina je zanimiva. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

    • neuralink

     Če je to res, priloži par povezav iz tvoje zakladnice. Carfunjo je odličen, tudi korziški etno sem prvič slišal, daj nam še kaj prave kolonialne kulture za poslušat, naj crkne škrtost.

     • Janez Kepic-Kern

      JORGE CAFRUNE – je bil, 1937-1977. leta.
      odličen ljudski pevec, sirskega, arabskega rodu.
      k
      sreči je vse kar je igral posnel – na plošče. l.r. Janez K. Kern Komenda
      p.s.
      pesem, izpoved umora, realnega morilca,
      ki ga je sodnik lopez pereyra
      oprostil – zapora, češ, da se je morilcu-skladatelju zmešalo.

      LOPEZ PEREYRA. 2. VERSION.
      https://www.youtube.com/watch?v=KeYM4Y4S350

 • xtc

  Nič manj kot vi ruski hlapci,ki še kar častite prhkega enonogega šlosarja.

 • xtc

  A uno staro mamo so pa iz doma ostarelih pripeljal v rdeči obleki?

 • neuralink

  Na hitro sem pogledal prvo sliko zgoraj in pomislil, da je na slki Melanija, soseda, prodajalka v trgovini in moja teta, lol :)

 • Anton

  Dvig plač v javnem sektorju v rdeče številke potunkal domove starejših

  če vprašaš levičarja po rešitvi, ti bo povedal, da je povsem preprosta, za vse to , za nazaj in za naprej je kriv Janez Janša,med drugim tudi za zimzeleno bebavost in demenco levičarjev.

  sarkazem press

 • neuralink

  Zakaj je to problem, njen otrok je Trump, na matičnem listu občana ji piše kdo je bila, v poročnem listu pa kdo bo.

 • neuralink

  Meni je všeč kako gleda, kot taka prava slovenska kača, rojena sevničanka.
  Slovenci se sploh ne zavedamo, da skozi ti dve diskretno zatemnjeni reži gledajo na nas sateliti, Google, CIA, iluminatiji, mali zeleni, sive eminence,, anunakiji,… pihne si lase iz oči v Washingtonu, pa zato v Ljubljani udari toča.

 • if

  Šarec, pokažite se s svojo ženo.

  • tomven

   Ajoj samo tega ne… Je še nisi videl v živo? Vesel bodi.

  • Andrej

   Načeloma se Šarčev Marjan ne kaže z žabami.
   Glede tega ga je njegova žena dala na čevelj.

  • mona lisa

   Šarec se ne kaže z žabo.

 • Janez Kepic-Kern

  MALO – PRAVE KULTURE.
  REDKI POSNETKI
  MOJSTRA LJUDSKE GLASBE IZ ARGENTINE – JORGE-JA CAFRUNE-JA
  TAKIH
  ENKRATNIH LJUDI – JE ŽAL MALO. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  CANTE-SENOR.

  https://www.youtube.com/watch?v=2u3FbFR2o34

  NASTOP NA KANARSKIH OTOKIH
  NA KITARI IN RECITACIJA

  https://www.youtube.com/watch?v=ICyrpaMww20

  TV ITALIJI

  ZAMBA DE MI ESPERANZA
  PESEM MOJEGA UPANJA

  https://www.youtube.com/watch?v=TOll_9l_YBY

  DOSLEJ NEZNAN POSNETEK
  S FESTIVALA V COSQUINU

  https://www.youtube.com/watch?v=toDo6HBaD_s

  BALDERAMA

  https://www.youtube.com/watch?v=TgF7245Xl2Q

  • neuralink

   Nič se ne znajdeš, čeprav imaš odličen posluh za umetnost in ljudi, se ti vidi, da si živel kot knjižni molj, če lahko uporabim za prispodobo Kafko. Kadar se človek ukvarja s posvetnimi zadevami, itak ne rabi drugo kot skodelico kave, za boljši okus med kulturnimi pustolovščinami.

   Ustvari vendar kanal na Youtube, prijavi se na Patreon, da ti bodo lahko ljubitelji pristne kvalitete stiskali lajke, gledali vsiljive reklame, širili dober glas in pošiljali denar. Nabavi si go pro in vsak dan posnami video blog, predvajaj glasbo iz drugih kanalov in povej kaj o latinski kulturi in zgodovini, kjer si očitno domač, slovenci pa o naših zamejcih ne vemo skoraj nič.
   Ti si postal most med svetovi, ljudi ne zsnima to ksr neprestano bobnajo veliki mediji, izumetničen blišč je danes poceni, povej nam kaj si doživel, videl in občutil ti in ni mogel nihče drug. Jorge je lahko vzor številnim mladim slovencem, sicer sta ga dva zadeta mulca povozila skupaj z njegovo kobilo, ampak njegova glasba še danes govori ljudem kakšno je življenje v resnici, ko ostaneš sam na svetu in nikogar več ni. Razen starega kljuseta, ki te nosi po svetu in te edini razume, da si sicer strog gospodar, a dober po srcu.

   • Janez Kepic-Kern

    HVALA ZA SUGESTIJE.
    Ja, argentinske pesmi so res avtentične, tudi tango je originalno – nov.
    Pač, tam v Argentini – si sam – na koncu sveta.
    Sam moraš vse pogruntati – nihče ne skrbi zate.
    Dosti za danes.
    NA CAFRUNEJA SO ARGENTINCI – ZELO PONOSNI.
    V Cosquinu so mu postavili – kip – repliko. l.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
    P.S.
    IMEL JE 4 HČERE.
    SEDAJ POJE HČI YAMILA CAFRUNE.

    LA CAUTIVA
    BAJNA PODOKNICA
    https://www.youtube.com/watch?v=mMaVqdw0_lU

    DUETI S FANTIČKOM “MARITOM”

    JORGE Y MARITO – OTROK S KANARČKOM

    https://www.youtube.com/watch?v=7Q8hknES3wk

    JORGE Y MARITO – DE MI MADRE
    O MATERI, KI GA ČAKA
    https://www.youtube.com/watch?v=C7dUI-pqc5M

 • Claudio Moro

  Dosegla?? Kaj naj bi bila dosegla?? Ima kaksen poseben talent ali je samo tapravemu razsirila noge?

 • Imperial Commando

  Na več govorih je jasno povedala, da je iz Slovenije. Zato ne pizdi debil.

 • ROMAN Naprudnik

  Naj še kdo reče,da Slovenke niso najlepše na svetu!

  • Iztok Kresnik

   Pozdravljen se popolnoma strinjam v Sloveniji so mediji večina v rokah levičarjev drugačni mediji kot je Nova 24 ur in demokracija so v manjšini!!

  • soraya

   TO JE ŽE VEČKRAT UGOTOVLJENO!

 • Janez Novak

  Potem pa nevoščljivke tipa Maja Sunčič pišejo, da Trump in Melanija nista naredila nič za Slovenijo. Kako narediti za koga kaj, če te pa ta stalno s kamnom tolče po glavi?! Prav pisuni njenega tipa v režimskih in opozicijskih medijih so najbolj odgovorni za hladen odnos Melanije in Trumpa do Slovenije. Da je Melanija v srcu Slovenka, pa kaže že to, da je sina Barrona naučila slovensko. Mongolija je recimo Barronu podarila konja. Kaj smo pa mi naredili za Trumpove? V Sevnici so pridaniči za judežev denar Melaniji postavili sramotilni steber, ki naj bi bil kip Melanije. S tem in še mnogimi drugimi obešenjšakimi potezami smo pokazali, da smo res Slovenceljni. Če se kateri Slovenec povzdigne iz povprečja, so mali slovenceljski duhovi brž pripravljeni lopniti po njem z vsemi sredtvi.

 • Janez Novak

  Potem pa nevoščljivke tipa Maja Sunčič pišejo, da Trump in Melanija nista naredila nič za Slovenijo. Kako narediti za koga kaj, če te pa ta stalno s kamnom tolče po glavi?! Prav pisuni njenega tipa v režimskih in opozicijskih medijih so najbolj odgovorni za hladen odnos Melanije in Trumpa do Slovenije. Če kdso misli, da ameriška ambasada ne skrbno beleži, kaj pišejo naši mediji in o tem poročajo vladi, to je Trumpovi administraciji, je v veliki zmoti. Navsezadnje pa lahko tudi Melanija in njeni starši spremljajo slovenski tisk. Vsa čast Melaniji, da stoično prenaša vse nizke udarce, ki so namenjeni njej in še zlasti njenemu možu.
  Da je Melanija v srcu Slovenka, pa kaže že to, da je sina Barrona naučila slovensko.
  Mongolija je recimo Barronu podarila konja. Kaj smo pa mi naredili za Barrona, katerega materni jezik je očitno slovenščina? .
  V Sevnici so pridaniči za judežev denar Melaniji postavili sramotilni steber, ki naj bi bil kip Melanije. S tem in še mnogimi drugimi obešenjšakimi potezami smo pokazali, da smo res Slovenceljni. Če se kateri Slovenec povzdigne iz povprečja, so mali slovenceljski duhovi brž pripravljeni lopniti po njem z vsemi sredtvi.

 • Andrej

  Normalne države bi šampanjec odprle nad tako priložnostjo, da je prva dama sveta njihova državljanka. Razen komunistične Slovenije. Pa mi smo blesavi. Total.

  • IZBIRA

   Jasno da komunistom ni bila v ospredju OF oziroma antifašizem in antinacizem ampak komunistični prevzem oblaststi, ki se držijo svoje boljševistične Protiimperialistične fronte in potapljajo novo državo. To je kontinuiteta, ki je narod ne zastopi.

  • Iztok Kresnik

   Se popolnoma strinjam s komentarjem

  • Iztok Kresnik

   Se popolnoma strinjam s povedanim

 • IZBIRA

  Ja kako si se pa ti poimenoval in to v Sloveniji, hahaha.

 • Janez Kepic-Kern

  IN ŠE ENA
  SODOBNA “MILONGA” O – KORUPCIJI
  IZ
  URUGVAJA. Pesmi niso – samo za – petje o LJUBEZNI ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  P.S.
  GUICHON iz URUGVAJA
  O KORUPCIJI

  https://www.youtube.com/watch?v=KQAa4RDgUZk

 • GverilaStyle

  macronova naj bi bila pred kratkim na lepotnih popravilih…..KJE se vprašam? Pri mojstu brez licence…k če je pa to kej popravljeno…je takoj treba inšpekcijo klicat….take šlamparije pa že dolgo ne!!!

 • von Rhein

  Si tipičen primerek slaboumneža.

 • Janez Kepic-Kern

  OK
  PARU – ZAKONCEV TRUMP – VSE DOBRO.
  Mislim,
  da je zakonska zveza dveh OK ljudi – le
  v osnovi – bolj njuna – osebna zadeva,
  da “državne politike”
  ni treba “lepiti” na tak zvezo.. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • GverilaStyle

  macronova naj bi bila pred kratkim na lepotnih popravilih…..KJE se vprašam? Pri mojstu brez licence…k če je pa to kej popravljeno…je takoj treba inšpekcijo klicat….take šlamparije pa že dolgo ne!!!

 • Janez Kepic-Kern

  POMEMBEN PRISPEVEK – ZARES POUČEN.
  TUDI
  SPODNJE – JE VREDNO – NUJNO – PRAVE POZORNOSTI !

  ZA ODDIH.
  Zadnje dni precej pišemo – o “PRAZNIH BAZENIH”.
  O
  ŽIVLJENJE – OŽIVLJAJOČI – RES SVEŽI,
  OD SONCA ITD. NESPARJENI – V O D I – PA – NIČ!
  Zato
  ponavljam – moje zapise – pomembnosti – LJUBEZNI
  in o
  “malopomembnosti” – t. i. politike.
  Zlasti “slaba politika” kot je “žal naša” ex KP, ZK “POLITIKA”
  JE POTREBNA POZORNOSTI – LE ZATO – KER JE SLABA, ŠKODLJIVA.
  Pozitivne pozornosti – so pa vredne – le
  – RES POZITIVNE STVARI – KOT JE NPR. PRAVA, TVORNA – LJUBEZEN,
  KI JE USMERJENA V POROKO, V DRUŽINE, V TRAJNE POZITIVNE ZVEZE,
  KI
  SO OSNOVA – TUDI – NARODA, TUDI – DRŽAVE.
  Če kakšna “politika” – LJUBEZNI, DRUŽINAM – NE POMAGA
  JE
  TREBA – TAKO POLITIKO – SEVEDA – ZAVREČI !

  O
  VIRIH – ŽIVE VODE – torej,
  da
  NE BODO – BAZENI – VEDNO IN VES ČAS – PRAZNI !

  POLITIKA – JE POMEMBNA,
  TA
  LMŠ – SE MENI OSEBNO – NE ZDI – NIČ POMEMBNA.

  RES
  POMEMBNA
  NAJBOLJ POMEMBNA JE PA PRAVA, VSE ŽIVLJENJE TRAJAJOČA
  LJUBEZEN.

  O TEM NAJ RAZMIŠLJAJO TUDI – STRANKE NAŠE R. SLOVENIJE.

  , SPODAJ IMATE
  PONARODELO PESEM S KORZIKE – O POSVEČENENI FONTANI Z RES SVEŽO VODO
  – KOT JO POJEJO
  NA 40. OBLETNICI POROKE ZAKONCEV – CESARI

  https://www.youtube.com/wat

  “BEATA FUNTANELLA”=POSVEČENA, BLAGOSLOVLJENA FONTANA,
  VIR SVEŽE VODE

  MED NEPOKVARJENIM FANTOM-MOŠKIM
  IN MED
  ENAKO – NEPOKVARJENIM – DEKLETOM-ŽENSKO.LE
  IZ TAKE
  PRAVE LJUBEZNI – NASTAJAJO – LEPE, NORMALNE DRUŽINE
  IN
  TUDI – NARODA – NI BREZ PRAVIH LJUBEZNI
  IN
  TAKIH LEPIH DRUŽIN.
  Tudi to
  nam s Korzike – sporoča – enkratna “damicella=gospodična BATTISTA ACQUAVIVA.

  Ponarodela pesem
  s Korzike.
  “BEATA FUNTANELLA=BLAGOSLOVLJENA, POSVEČENA FONTANA”
  MOJ
  POIZKUS
  PREVODA V SLOVENŠČINO.
  POJE SE BESEDE – “SONORNO”, ZVENEČE, GLASNO, POVZDIGNJENO

  POSVEČENA, BLAGOSLOVLJENA – FONTANA
  “BEATA FUNTANELLA”

  Nisem iskal sreče, niti usode, prihodnosti,

  le šel sem na pot iskati – svežo, osvežilno vodo.

  S senco lune, ki me je spremljala,
  kot spremstvo.

  V roki sem nosil moj mali vrč,
  ko sem te srečal – na poti.
  S tvojim kotličkom na glavi
  – kot vedno.
  VI, GOSPODIČNA – NISTE VIDELI – SONCA,
  A
  IMATE TAKO OČARUJOČ NASMEH,
  NAENKRAT
  SE MI ZDITE – KOT ZVEZDA
  ki zna voditi zaljubljene k znamenju spomina,
  BIL SEM ZALJUBLJEN OD TEGA VIRA, TE FONTANE.

  TI SI ZAME POPOLNA, BRILJANTNA ZVEZDA,
  POSTALA SI MOJA
  PRVA LJUBEZEN.
  ZDAJ NI VEČ NE VRČKA NE KOTLIČKA,
  AMPAK MOJE SRCE BIJE VEDNO – LE ZA TE,
  le ZA TEBE.

  FONTANA PRI SV. PETRU JE – BLAGOSLOVLJENA.
  S SVOJO OD SONCA NESPARJENO – SVEŽO VODO.

  Tako nekako – gre besedilo.

  Zasilen prevod L.r. JANEZ KEPIC KERN
  P.S
  NA KORZIKI
  VSI, KOT ENO “SVETO” PESEM POJEJO
  “BEATO FUNTANELLO”

  TAKO UMETELNO, PEVSKO DOVRŠENO
  TO PESEM ZAPOJE – najbolj priznana, pevsko šolana
  umetniška pevka – BATTISTA ACQUAVIVA
  V
  STUDIU TV CORSICE

  https://www.youtube.com/wat

  Avtor pesmi je 1977. leta umrli oče bratov “I Muvrini – Bernardini-jev”, priznani glasbenik GHJULIU BERNARDINI.
  L.R.
  JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Schemva Miro

  Kaj si pa ti?Po nicku sodeč ljubitelj musličev.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!