fbpx

To je 12 najzanimivejših trenutkov letošnjega najodmevnejšega sojenja med Johnnyem Deppom in Amber Heard

Šesttedensko sojenje Amber Heard in Johnnyja Deppa se bliža koncu (foto: epa)

Sojenje zaradi obrekovanja med Johnnyjem Deppom in Amber Heard se po šestih tednih bliža h koncu, v tem času pa je bila javnost priča kar nekaj izjemnim trenutkom. Izluščili smo jih 12.

Potem ko je Amber Heard izjavila, da je bila žrtev nasilja v družini in da naj bi bil povzročitelj Johnny Depp, je ta zanikal vse obtožbe o zlorabi in Heardovo tožil za 50 milijonov dolarjev zaradi obrekovanja. Heardova mu je vrnila udarec in ga tožila za 100 milijonov dolarjev. Od začetka sojenja je bilo med Heardovo in Deppovo ekipo izrečenih precej zaskrbljujočih obtožb in veliko “izgovorov”. V nadaljevanju članka predstavljamo 12 najšokantnejših.

Sojenje, ki se je začelo 11. aprila, je sprožila 36-letna Amber Heard, ki je leta 2018 v prispevku za Washington Post izjavila, da je žrtev družinskega nasilja, pri čemer ni imenovala Johnnyja Deppa. Kljub temu so številni mediji domnevali, da je razlog pri njej. Heardova in Depp sta se družila med letoma 2012 in 2015, poročena pa sta bila leto dni, dokler ni Heardova leta 2016 vložila zahtevka za ločitev, razlog zanjo pa je navedla nepremostljive razlike. Postopek ločitve je bil zaključen leta 2017. Johnny Depp je njene obtožbe zanikal in obtožil obrekovanja, da pa mu ne bi ostala dolžna, ga je Heardova tožila za dvakrat večjo vsoto.

Predstavljamo vam 12  “najzanimivejših” trenutkov z odmevnega sojenja

 • Amber Heard je imela svojo osebno asistentko Kate James, ki je v prvem tednu sojenja pričala, da je bila Heardova do nje verbalno nasilna in da se je celo zgodilo, da ji je Amber pljunila v obraz.
 • V drugem tednu sojenja je Depp poroti povedal, da so mu hišni varnostniki odsvetovali prihod domov, saj naj bi ga na postelji čakali človeški iztrebki, kot dokaz za to naj bi prejel celo fotografije. Heardova je zanikala, da so njeni.

Amber Heard naj bi tudi vlogo v Aquamanu dobila po zaslugi Johnnyja Deppa. (Foto: epa)

 • Eden najbolj nepozabnih trenutkov s sojenja naj bi bil predvajanje zvočnega posnetka, v katerem je Heardova istočasno priznala in zanikala, da je Deppa udarila, potem pa mu je rekla, da se obnaša kot “je*eni otrok”.
 • Na sojenju se je veliko govorilo tudi o piškotih, ki sta jih Heardova in njena psihologinja jedli med seanso. Zaradi suma, da je psihologinja prekoračila kodeks zaupnosti s stranko, je morala pojasniti, da so bili piškoti namenjeni njej, da jih je mož kupil že pred seanso in da jih je prinesla s seboj v pisarno.
 • Heardova je v četrtem tednu med izjavo, da je Depp njeno sestro domnevno porinil po stopnicah, omenila tudi nekdanje Deppovo dekle Kate Moss. S to omembo je razveselila Deppovo odvetniško ekipo, saj je bila Kate Moss v istem trenutku na seznamu prič v korist svojega nekdanjega partnerja.

V triminutnem pričanju je Kate Moss zanikala vse trditve, da je bil Johnny Depp do nje kadarkoli nasilen. (Foto: epa)

 • Večji del pričanja igralke Amber Heard se je nanašal na Deppovo zlorabo substanc, ki naj bi bila vzrok za njeno zlorabo. Heardova je kot dokaz predložila fotografije, na katerih je igralec nezavesten in prekrit s sladoledom, posnete pa so bile na različnih lokacijah. Depp je trdil, da nima težav z alkoholom, vendar je priznal, da je imel težave s tabletami na recept.
 • Medtem ko je Heardov hišni upravitelj Ben King pričal o domnevnem incidentu, v katerem je Depp ostal brez prsta, je eden od odvetnikov Amber Heard ugovarjal, češ, da gre za govorice, čeprav je prav on postavil to vprašanje. Blokiranje lastnega vprašanja je sprožilo hihitanje v sodni dvorani.
 • Heardova ekipa je predvajala video, na katerem Depp jezno udarja po omarah. Heard je povedala, da je incident posnela, ker se je prestrašila. Depp je na to odvrnil, da ni napadal nje. Menil je še, da če bi bila res tako prestrašena, kot pravi, bi odšla in ne snemala.
 • Psihiater dr. Spiegel je bil poklican, da bi pričal o Deppovem vedenju, a medtem si gledalci na tribuni vključno z Deppom in njegovim odvetnikom niso mogli kaj, da ne bi opazili nekaj njegovih čudnih grimas z usti.

Dr. Spiegel je sicer pričal, da je Depp kazal vedenje, skladno z vedenjem “storilca nasilja v intimnem razmerju”, a si je s tem nakopal kritike na račun svoje analize, saj Deppa nikoli ni osebno ocenjeval. S tem je kršil Goldwaterjevo pravilo ameriškega psihiatričnega združenja, po katerem zdravniki ne smejo diagnosticirati duševnega stanja javne osebe, če je niso osebno ocenili.

 • Eden najbolj nenavadnih trenutkov sojenja je bilo pričanje nekdanjega zaposlenega v stavbi, kjer sta živela Heardova in Depp, po videopovezavi, ki se je oglasil kar iz avta, med pričanjem pa je vejpal – kadil elektronsko cigareto.
 • Sojenje je bilo javno in ga je spremljalo ogromno število ljudi, med njimi so bili tudi predani Deppovi oboževalci. Vsak je Deppa podprl na svoj način, ena od oboževalk je pred sodišče prišla celo z alpako.

 • V zadnjem tednu sojenja je Morgan Tremaine, nekdanji uslužbenec TMZ, pričal o Deppovih posnetkih. Pri tem ga je odvetnica Amber Heard obtožila, da je prišel pričat “za svojih 15 minut slave”. Tremaine ji ni ostal dolžan in ji je odvrnil, da zanjo velja enako.

Ana Hribar