fbpx

Saj ni res, pa je: Napad morskega psa ljudožerca mu je rešil življenje!

Veliki beli morski pes. (Foto: Pixy)

Nekega Američana je, medtem ko je plaval skupaj s hčerko, od zadaj napadel beli morski pes, za katerega je prepričan, da mu je z napadom rešil življenje. 

Američan Eugene Finney je julija 2015 plaval v morju, v kraju Huntington Beach v Kaliforniji, ko je nenadoma začutil močan udarec v hrbet. Po povratku iz morja ga je desetletna hči vprašala, zakaj ima poškodbe na hrbtu, poroča Srbija Danas

Finney je zatem od svojega dekleta in sina izvedel, da so na tem območju videli plavuti morskega psa. Prav zato je bil prepričan, da ga je udaril morski pes. In grozljivo je, da je le dva dni pozneje veliki beli morski pes na tem območju napadel tudi deskarja.

Veliki beli morski pes. (Foto: Pixy)

Po vrnitvi domov je Finney odšel v bolnišnico, ker je v prsih čutil bolečine in je težko spal. Po opravljenem EKG-ju in rentgenskem fotografiranju prsnega koša pa so zdravniki “slučajno” odkrili majhen tumor v njegovi desni ledvici.

V bolnišnici so slučajno odkrili kancerogeni tumor
Finneyju so zato tumor odstranili skupaj s približno 20 odstotki njegove ledvice. Le teden dni pozneje pa so izidi biopsije pokazali, da je tumor rakotvoren. Odslej verjame, da je bil napad morskega psa “sporočilo matere narave”. Brez incidenta nikdar ne bi prišel v bolnišnico, kjer bi smrtonosni tumor odkrili.

Domen Mezeg