fbpx

Ne, George R. R. Martin še vedno ni dokončal 6. knjige v seriji Pesem ledu in ognja!

George R. R: Martin (WIkipedia Commons)

“Samoizolacija prinesla nekaj dobrega oboževalcem Igre prestolov,” so zapisali pri Siolu v naslovu novice o tem, kako naj bi George R. R. Martin po devetih letih le uspel dokončati 6. knjigo v svoji fantazijski seriji Pesem ledu in ognja, ki jo paca vse od 2011.

“Avtor priljubljene knjižne sage Pesem ledu in ognja, po kateri je bila posneta tudi ena najbolj oboževanih televizijskih serij vseh časov Igra prestolov, je sporočil veselo novico. V času samoizolacije zaradi koronavirusa je dokončal novo, šesto knjigo v zbirki,” so zapisali na Siolu.

To ne drži. George R. R. Martin še vedno ni dokončal knjige, ki naj bi nosila naslov “The Winds of Winter”. V objavi na Martinovi spletni strani, na katero se sklicuje Siol, je Martin zgolj zapisal: “Resnici na ljubo, vsak dan pišem in tako preživim več časa v Westerosu kot v resničnem svetu. Stvari so precej grozne v Sedmih kraljestvih … a morda ne tako grozne kot lahko postanejo tu.”

Martin še ni dokončal 6. knjige
Pri Forbesu so iz tega zapisa previdno razbrali, da bi to mogoče lahko pomenilo, da Martin po devetih letih od izida 5. knjige v seriji naslovljene “Ples zmajev” le dokonča šesto. Nikakor pa ne, da je knjiga tudi dokončana.

(posnetek zaslona: Siol)

Kje so v Martinovem zapisu pri Siolu našli, da je fantazijski avtor “povedal, da mu je prav čas samoizolacije omogočil, da je končno dokončal težko pričakovano šesto knjigo iz svetovno priljubljene sage,” ostaja vprašanje, na katerega odgovora ne bomo dočakali.

“The Winds of Winter” tako zaenkrat ostaja še nedokončana knjiga, za katero je z vsakim dnem manj verjetno, da bo kdaj dočakala izid. Pa naj bo Martin v izolaciji zaradi koronavirusa ali ne. Da bi dočakali še obljubljeno sedmo knjige v seriji, ki naj bi bila tudi zadnja, pa so na tej točki samo še sanje.

Ivan Šokić