fbpx

Dame z animalističnim libidom se izpovejo: Takšne smo se rodile

Foto: Freepik

Damam z visokim libidom je prekipelo. Ne samo, da ima družba dvojna merila za označevanje moških in žensk, ki imajo visok libido, še huje, moški jih pogosto ne dohajajo. Zaradi tega se mnoge ne želijo vezati ali pa si ob stalnih partnerjih poiščejo ljubimce. Kako te dame živijo, je zanimalo britansko seksualno terapevtko Tracy Cox. Svoje ugotovitve je zapisala za Dailymail. 

Terapevtka je govorila s štirimi ženskami različnih starostnih skupin in okolij, a z eno skupno lastnostjo – prav vse so nenasitne v postelji. Govorile so o tem, s kakšnimi težavami se soočajo v družbi, predsodki, ki so vezani na njihove, kot je ena opisala, animalistične težnje, in kako se svojo nenadzorovano potrebo soočajo. Povedale so naslednje …

Laila je stara 30 let in še vedno samska
“Moški so po eni strani nad mano navdušeni, a to ne traja dolgo,” potarna Laila, ki zase pravi, da ji nikoli ni dovolj. “Težave se začnejo, ko bi rada seksala, moškemu pa ni več do tega. Takrat se navdušenje nad mojo spolno slo spremeni v obtoževanje, da je z mano nekaj narobe, saj ni nikoli dovolj,” še pove. Obtožbe o tem, da je z njo nekaj narobe, se nato prelevijo v obtožbe o varanju. Kot pove, je visoki libido prekletstvo, saj si vsi moški želijo ženske, ki rabi veliko seksa, vse dokler je resnično ne spoznajo. “Vseeno mi je, če ne izpadem dovolj ženstvena. Očitno ni ženstveno želeti si veliko seksa. Moje potrebe so animalistične, gre za nekaj primitivnega, nekaj, česar ne morem kontrolirati. Ne želim se več opravičevati za to, da si želim ves čas seksati. Sovražim to,” zaključi Laila.

Alice, stara 21 let, tik pred zaključkom študija prava
“Zelo sem srečna, da sem se rodila kot del generacije Z. Obožujem seks, zaradi česar me nikoli nihče ni zasmehoval. Vem, da ni bilo vedno tako, zaradi česar mi je žal za ženske pred mano,” pa je povedala mlada Alice, ki se ji zaradi svoje zagnanosti ni treba soočati z obsojajočimi pogledi. Seks za njeno generacijo namreč ni več nekaj pomembnega in kot izpove, ji partnerja ni treba dobro poznati, preden se z njim poda na intimni podvig. Pri tem jo podpirajo tudi njeni starši, ki zanjo kupujejo kondome in tudi pakete za samotestiranje spolno prenosljivih bolezni, če se ji to zdi potrebno. Posebej hudo ji je bilo med covidnimi zaprtji. “Gledala sem veliko pornografije, nekajkrat sem seksala tudi prek Zooma, a mi to ni zadoščalo, zato sem se raje zanašala na vibrator,” je razložila.

Grace, 46, v razmerju že štiri cela leta
Ko gledam za nazaj, bi prav gotovo rekla, da sem bila odvisnica od seksa,” pa pove Grace, ki je očitno uspela najti kompromis med naravo znotraj nje in sponami družbe, saj je sedaj že štiri leta v zvezi. Kako zelo seksualna je, je ugotovila že zelo zgodaj v starosti, ta občutja pa so se kasneje še intenzivirala. V začetku ni vedela, da je drugačna. To je ugotovila šele, ko se je glede spolnosti začela pogovarjati s svojimi vrstnicami. “Del mene si je resnično želel biti kot vse ostale in imeti prijetnega in rednega partnerja, vendar se nikakor nisem mogla ustaliti,” se spominja Grace, ki je takrat ugotovila, zakaj je takšna, kot je. Meni, da ima njeno vedenje izvor v vedenju njenega očeta, ki je z varanjem uničil njeno mamo. Ker je vedela, da potrebuje pomoč, je odšla na terapijo, kar se ji je odslej obrestovalo. “Pred štirimi leti sem spoznala nekoga, s katerim sem se lahko resnično povezala. Nisem ga želela prevarati, saj ga nisem hotela prizadeti. Še vedno sva skupaj. Ne bom rekla, da me v tem času ni mikalo spati s kom drugim, vendar lahko rečem, da sem se vzdržala. Čeprav je seks dober, ni bistvo najinega razmerja, ali nekaj, kar bi me definiralo,” ponosno izpove Grace.

Isla, stara 37 let, serijsko vara svojega moža
Isla se je poročila pri devetnajstih. Svojega moža ima rada, vendar je ta v postelji precej dolgočasen, k dolgočasju v njunem intimnem življenju pa je usodno prispevalo starševstvo, ki je pogosto utrujajoče. Zaradi vseh obveznosti nista seksala nekaj let. Nato se je nekega dne, potem ko so bili otroci dovolj stari za odhod v šolo, odločila, da se vpiše v plesni tečaj. Tam se je začelo. “Zaradi plesa sem oživela. Počutila sem se seksualno, zaželeno. Moški so me gledali in takrat sem odkrila, da sem rada v središču pozornosti. V šestih tednih sem se spremenila iz dolgočasne gospodinje v seksi salsa plesalko.” Nato se je zgodilo neizogibno. Najprej ga je varala z enim, nato z drugim udeležencem tečaja. O svojih izvenzakonskih eskapadah ni povedala nikomur. “Nihče me ne bo odkril, ker nikomur ne povem. Nihče iz plesnega tečaja ne ve, da sem poročena in da imam otroke. Nihče ne ve, kje živim. Nisem prisotna na socialnih medijih. Šele ko sem se začela približevati tridesetem letu, sem ugotovila, kako zelo seksualna sem. Tega mi sedaj nihče ne more več vzeti,” odločno pove Isla.

Andrej Žitnik