[Video] Tako se je Juncker zibal sredi Bruslja. Kriv naj bi bil išias. Presodite sami!

Foto: YouTube

Včerajšnji vrh Nata je bil poleg Trumpovih pozivov k povečanju izdatkov za obrambne namene v zavezništvu Nato v znamenju predsednika Evropske komisije Jean-Claude Junckerja, ki je imel precejšnje težave z ravnotežjem in hojo, zato so mu na pomoč morali priskočiti voditelji držav. Številni so se ob ponovni blamaži šefa komisije Junckerja zgražali.

Junckerjevo zanašanje v Bruslju je med številnimi dvignil polemike o tem, da je 63-letni predsednik Evropske komisije zopet pregloboko pogledal v kozarec. Dlje časa že namreč obstajajo namigovanja, da ima težave s prekomernim uživanjem pijače.

Čeprav se je kmalu po tem, ko so izbruhnila namigovanja o opitosti predsednika Evropske komisije, Juncker odzval – namigovanja je zanikal ter poudaril, da naj bi bil vzrok za njegove težave išias -, se namigovanja o njegovi opitosti še naprej niso polegla. Posnetek, na katerem ga pri hoji podpirajo finski in ukrajinski predsednik ter nizozemski premier, je namreč zaokrožil po spletu in svetovnih medijih. Na vas je, da presodite, ali se vam zdi, da je smejoči Juncker pijan ali ne, je pa dejstvo, da je s svojim obnašanjem že večkrat dvigoval pozornost.

To ni bilo prvič
Lani smo lahko na Brdu pri Kranju opazovali prijateljske poljube in objeme med Junckerjem in Mirom Cerarjem, ki so kazali na njuno medsebojno naklonjenost. Seveda pa ni šlo brez grotesknih dialogov, ki so redko koga pustili ravnodušnega. Juncker je namreč Cerarja vprašal, če igra golf, ta pa mu je odgovoril, da ne. Juncker, ki nad odgovorom ni bil pretirano navdušen, je seveda v svojem znamenitem in šaljivem slogu nadgradil vprašanje in Cerarja vprašal: “Ali seksaš ali igraš golf?” Cerar mu je nekoliko sramežljivo, a vendarle brez zadržkov odgovoril, da seksa, Juncker pa je na odgovor dejal, da on ne počne nič od tega.

Foto: YouTube

Plenkoviću pošiljal poljubčke, Orbanu dal zaušnico
Na družabnih omrežjih je mogoče videti več primerov razigranega obnašanja Junckerja. Na enem izmed njih se ta hrvaškemu predsedniku vlade Andreju Plenkoviću med izjavo prikrade od zadaj in se ga dotakne ter mu nagajivo pošlje poljubček. Na drugem posnetku pa je videti, kako madžarskega premierja Viktorja Orbana označi za diktatorja in mu da zaušnico.

Juncker nedvomno predstavlja politično figuro, ki s svojim neprimernim in nepredvidljivim obnašanjem, ki vključuje objemanje, poljubljanje in trepljanje, znižuje kredibilnost EU navzven.

N. Ž.