fbpx

Med stoterico najbogatejših tudi trije športniki

Slovenski hokejist Anže Kopitar (Foto: STA)

Revija Manager je objavila novo lestvico najbogatejših Slovencev. Med njimi so trije športniki – Goran Dragić, Luka Dončić in Anže Kopitar.

Da bi se prebili na letošnjo lestvico stotih najbogatejših Slovencev, bi morali imeti vsaj 33,3 milijona evrov premoženja, skupno premoženje celotne stoterice znaša 8,1 milijarde evrov in se je v primerjavi s prejšnjim letom povečalo za okoli milijardo evrov.

Kdo je najbogatejši?
Najbogatejša Slovenca sta še vedno Iza in Samo Login s 690 milijoni evri, sledi družina Šešok s 300 milijoni. V deseterici so še družina pidovskega mogotca Igorja Laha (266 milijonov evrov; + 27 odstotkov), Vesna in Dari Južna (227 milijonov evrov; + 12 odstotkov), lastnika holdinga Perspektiva, med drugim lastnika novomeškega gradbenega podjetja CGP in okoli desetine Petrola, Joc Pečečnik (218 milijonov evrov; nespremenjeno), ki je letos prodal podjetje Interblock in se iz kupnine lotil nekaterih novih naložb, navaja STA.

Luka Dončić je drugi najbogatejši slovenski športnik. (Foto: epa)

Na lestvico so spet uvrščeni trije športniki, ki uspešno nastopajo v ameriških profesionalnih ligah. Najvišje med njimi je košarkarski zvezdnik Goran Dragić, ki igra v ligi NBA in z ocenjenimi 69,8 milijona evrov zaseda 31. mesto. Za 20 milijonov evrov na 49,8 milijona evrov se je po oceni avtorjev lestvice povečalo premoženje superzvezdnika lige NBA Luke Dončića, zaseda pa 54. mesto. Peti najbolje plačani hokejist v zgodovini hokejske lige NHL Anže Kopitar pa je s 43,3 milijoni evrov na 68. mestu.

Sara Kovač