fbpx

Melania Trump zavihala rokave in skupaj z otroki vrtnarila na vrtu Bele hiše

Foto: epa

Ameriška prva dama slovenskega rodu Melania Trump se je oblečena v karirasto srajco lotila opravil na zelenjavnem vrtu Bele hiše, pri čemer so ji pomagali otroci iz organizacij v okrožju Columbia. S tem je prispevala k nadaljevanju tradicije, ki jo je uvedla njena predhodnica Michelle Obama. 

Trumpova je ob snidenju prijazno pozdravila otroke, eden izmed njih pa jo je vprašal, ali je Melania Trump. Ta mu je odvrnila, da je prva dama, in dodala, da jih pozdravlja v Beli hiši, ob enem pa se je zahvalila, da so prišli z namenom, da ji pomagajo pri pobiranju in sajenju zelenjave na prečudovitem vrtu. “Prepričana sem, da se bomo zelo zabavali.”

Foto: epa

Obirali in se učili hkrati 
Trumpova, ki si je nadela rdeče rokavice, ki so se povsem ujemale z rdečo srajco, je pred pobiranjem korenja, zrelih paradižnikov in paprik otrokom povedala, da bodo vsi dobili vzorce medu iz panja v Beli hiši, da ga bodo lahko dali pokusiti tudi svojim družinskim članom. Iz Bele hiše so sporočili, da so se otroci seznanili s pomenom gibanja na svežem zraku in z zdravim načinom prehranjevanja. Seznanili so se s tem, kako obirati in sejati zelenjavo, Melania pa se je vključila v debato in otroke spraševala, kakšne vrtove imajo doma in katero zelenjavo uživajo.

Foto: epa

Gibanje v zdravem in pozitivnem okolju je po besedah Melanie ključno za dobro počutje otrok, prav tako pa je dodala da, se otroci prek okolice naučijo marsikaj in vrt v Beli hiši je dober primer tega, kako lahko otroci uživajo na prostem in se pri tem veliko naučijo o zdravem načinu življenja in prehranjevanja, poleg pa se prav tako seznanijo z bogato zgodovino Bele hiše. “Danes sem zelo uživala z otroki in v prihodnosti se veselim podobnih dogodkov v vrtu,” je še poudarila Melania.

N. Ž.