fbpx

Mladeniču se je med ribolovom riba zapičila v vrat – tam jo je imel kar dva dni!

(vir: Facebook, Savage Paramedics)

Ribarjenje s starši se je za 16-letnega Muhammada Idula  iz Indonezije hitro sprevrgel v nočno moro. Iz vode je namreč proti njemu skočila riba, ki mu je s svojim špičastim kljunom prebodla vrat. Zdravniki so uspeli po dveh urah dolgi operaciji ribo varno odstraniti.

16-letni Muhammad Idul je skupaj s starši ribaril v vodah okoli otoka Buton v provinci Jugovzhodni Sulawesi v Indoneziji, ko ga je presenetila riba, ki je skočila iz vode.

Mediji navajajo da naj bi šlo za iglo, a po mnenju ribiškega strokovnjaka, ki je imel priliko videti slike ribe, gre v resnici za manjšo barakudo. Za katero vrsto ribe gre, pa ni bilo pomembno Idulu, saj se mu je zapičila v vrat.

Preden je mladenič prišel do bolnišnice je imel ribo kar dva dni zataknjeno v vratu, odstraniti pa so jo mu uspeli, poročanju Daily Maila, šele po dveh urah zapletene operacije.

Na slikah je jasno videti, kako je riba s svojim kljunom predrla Idulov vrat, pravi čudež je, da je mladenič preživel. V operaciji, ki je potekala v ponedeljek so sodelovali trije kirurgi in anesteziolog.

Še vedno se bojijo okužbe
“Otrok je relativno stabilen, a za zdaj je pacient še vedno vročičen,” so sporočili iz bolnišnice, kjer Idul trenutno okreva. Upajo, da bo vročina kmalu minila, najbolj se namreč bojijo okužbe.

V preteklosti je bilo že več smrtnih primerov, v katerih so žrtve napada iglic umrle. 10-letnik je leta 1977 umrl na Havajih potem, ko mu je iglica prebodla oko in možgane. Enaka usoda je doletela 22-letnega mornariškega kadeta Kriangsaka Pengpanicha, decembra 2018, ko mu je med vojaško vajo iglica prebodla vrat. Omenjena vrsta ribe lahko namreč skoči iz vode tudi s hitrostjo do 60 kilometrov na uro.

Ivan Šokić