fbpx

Močan jugo na jadranski obali povsem zdrobil jadrnico

Foto: 24sata

Hrvaški mediji poročajo o še enem divjanju narave. Tokrat na hrvaški obali, natančneje na Kvarnerju, ki ga je prejšnji teden zajela močna nevihta, ki ji je sledil nevihtni jugo in močne količine dežja. Močan veter in veliki valovi so svojo moč pokazali v Lovranu, kjer so se sunki juga lomili in uničevali jadrnico, ki jo je neusmiljeno metalo ob skale.

Na Hrvaškem zadnje tedne nimajo miru pred “divjanjem matere narave”. Po tednu potresov tokrat nekateri hrvaški mediji poročajo o bobnenju slabega vremena na Kvarnerju, prav tako prejšnji teden, kjer so očividci posneli boj jadrnice z neurjem, ki je na koncu omagala ob neusmiljenem metanju ob skale.

Nevihta se je začela zjutraj okrog 10. ure, veter je vedno bolj naraščal in v Opatiji in Ičićih je nastala manjša panika. Neprevidni lastnik se očitno ni pravočasno pripravil in vse, od jadrnice do stebra javne razsvetljave, izteklo je celo malo olja, je bilo razbito ali pokvarjeno. Jadrnica se je nekaj ​​ur zibala na morju, nato pa je končala povsem sesuta na skalah.

Zaradi močnih sunkov vetra, ki na morju ustvarjajo več metrov visoke valove, je bil v ponedeljek zvečer prestavljen trajekt, ki naj bi iz Supetarja odplul do Splita in se nato vrnil v Supetar na Brač, je za 24sata.hr povedala vodja splitske izpostave agencije Jadrolinija, Jelena Ivulić. Čez dan so bile po njenih besedah ​​zaradi neugodnih vremenskih razmer na morju prekinjene vse katamaranske linije, ki povezujejo Split s srednjedalmatinskimi otoki. Izjavila je, da so bile zaradi slabega vremena prekinjene tudi trajektne linije Split-Vela Luka-Lastovo, Trogir-Drvenik Mali-Drvenik Veli, Sumartin-Makarska in Sućuraj-Drvenik.

Aleš Ernecl