Mojstri se bodo pomerili v pripravi vrhunske skodelice kave, ki imajo v sebi tudi umetniško žilico!

V prestolnici se nam obeta prvo regionalno tekmovanje Barcaffè Barista Cup v ustvarjanju na mlečni peni, tako imenovani latte art. Tekmovanje je namenjeno vsem baristom, mojstrom v pripravi vrhunske skodelice kave, ki imajo v sebi tudi umetniško žilico. Tekmovanja se bodo v celotni regiji zvrstila maja in junija, septembra pa bo Slovenija gostila finale. Zmagovalcu bo Barcaffè omogočil izobraževanje na eni izmed najprestižnejših šol za bariste v Trstu. 

Barcaffé Barista Cup predstavlja nadgradnjo dogodka Barcaffé Barista Tour, ki je lani razveseljeval vse ljubitelje kave, ki so se od pravih profesionalcev hkrati učili tako profesionalne priprave espressa kot tudi umetnosti pitja kave.

Preberite več: [Video] Bugatti prodal najdražji avto, vreden skoraj 19 milijonov dolarjev

Zmagovalcu se obeta prestižno izobraževanje v sosednji Italiji
Barcaffé sedaj poziva vse bariste in mojstre v pripravi vrhunske skodelice kave, da izpolnijo prijavnico in dokažejo, da so najboljši baristi daleč naokoli! Tekmovanje bo potekalo 7. junija 2019 v Barcaffé trening centru v Drogi Kolinski, tekmovalce pa bodo ocenjevali baristi, ki so na svojem področju pravi profesionalci. Zmagovalcu se na podlagi odločitve strokovne žirije obeta prestižna nagrada v obliki prestižnega izobraževanja, certificiranega s strani Specialty Coffee Association (SCA) v Trstu (Italija). Nivo izobraževanja bo odvisen od zmagovalčeve stopnje znanja, v nagrado pa so vključeni potni stroški in stroški bivanja zmagovalca. Vsi zainteresirani se lahko prijavijo TUKAJ.

Tako nastaja omamna kava, ki se je ne bi branil prav noben ljubitelj kofeina.

Sicer so zahteve Barcaffèja po kakovosti kave nadstandardne in poznane mnogim pridelovalcem in trgovcem s kavo. Kot vodilni proizvajalec si namreč na trgu prizadeva za stalen nadzor kakovosti, od izbire zrn surove kave pa vse do pakiranja. Zelo dobro se namreč zavedajo, da za vsako dobro skodelice kave stoji tudi znanje strokovnega barista, zato v ta namen organizirajo regionalno tekmovanje Barcaffè Barista Cup. S tem želijo opozoriti tudi na pomembnost izobraževanja baristov in razvoj te mlade, a obetavne stroke.

H. M.