fbpx

Na Facebooku že ustanovljena skupina, ki 10. februarja drugo leto predvideva Šarčev odstop

Foto: Printscreen

Ko so na Televiziji Slovenija objavili rezultate ankete Vox populi, v kateri LMŠ po priljubljenosti strank vodi pred opozicijsko SDS, se je v posmeh temu na družabnem omrežju Facebook pojavil dogodek z imenom “Odstop Marjana Šarca”. Dogodek, ki naj bi se odvijal v živo, je predviden za ponedeljek, 10. februarja, predvajal pa naj bi se kar iz Ljubljane, kjer ima sedež vlada Marjana Šarca. 

Pod opisom dogodka je mogoče prebrati, da naj bi bila na ta dan po neuradnih in nepreverjenih informacijah sklicana novinarska konferenca, na kateri naj bi Šarec podal odstopno izjavo in naznanil, da se vrača k opravljanju starega poslanstva – zabavanju množic.

Lagal pred celo Slovenijo
Dogodek krasi fotografija, ki je nastala medtem, ko je novinarka Nova24TV Marjanca Scheicher Šarca vprašala: “Gospod Šarec, poznate osebno N. H. in kako to, da je dobila službo na Sovi?” Na vprašanje pa je Šarec odgovoril, da je službo dobila, ker se je prijavila, in nato je šlo vse po postopkih. Nato pa je na vprašanje, ali jo pozna osebno, odgovoril jecljajoče: “Poznam jo že dolgo nazaj, že dolgo pa se nisva srečala …”

Čeprav je Šarec do tedaj preko Facebooka zanikal, da ima ljubimko Natašo H. in da je posredoval pri njeni zaposlitvi, se je s tem odgovorom izkazalo, da jo pozna že dolgo in da je že zelo dolgo ni videl. Nedavno pa se je izkazalo, da se je Šarec pred celotno Slovenijo zlagal še glede “neoporečnosti” njene zaposlitve, saj je vztrajal, da se nepravilnosti ne bodo izkazale, ker naj bi vse delali po pravilih. Iz poročila Knovsa je namreč razvidno, da Nataša H. ni izpolnjevala pogojev za delovno mesto, kot je to zatrjeval premier. Dobila je celo pozitivno zdravniško spričevalo, čeprav je bila v tistem času na dolgotrajnem bolniškem staležu, poleg tega ne zna tujega jezika, pa je bila zaposlena na delovno mesto, na katerem naj bi se ukvarjala z mednarodnim sodelovanjem?!

Napovedani dogodek niti ne preseneča, glede na to, da vlada Marjana Šarca ni naredila prav ničesar odmevnega, kar bi bilo v korist državljank in državljanov. Reform ni, dobrih predlogov opozicije se ne upošteva, lastnih idej ni, ukrepanja glede migrantske krize ni, čakalne vrste v zdravstvu so dolge – to je pač stanje, ki vlada, odkar so oblast prevzeli Šarčevi. Ljudje to vidijo, ker to občutijo na lastni koži, pa če ena izmed anket še tako vztraja pri tem, da naj bi bila Šarčeva LMŠ najbolj priljubljena stranka, Šarec pa naj bi zasedal drugo mesto po priljubljenosti med politiki. Ko ti celo član lastne vlade, zunanji minister Miro Cerar, da vedeti, da nisi naredil ničesar odmevnega, bi moral napočiti čas za razmislek o odstopu.

Hana Murn