fbpx

Na priljubljeni turistični točki za pivo zaračunajo kar 350 evrov!?

Foto: Freepik

Grški otok Mikonos je bil včasih ribiški otrok, sedaj pa velja za priljubljeno turistično destinacijo, ki se lahko pohvali s prečudovitimi plažami in pestrim nočnim življenjem. Čeprav vsakdo v luči podražitev, povezanih z vojno Ukrajini, pričakuje, da so cene nekoliko poskočile, pa očitno nekateri gredo prek meja vsakega dobrega okusa. Za pivo so namreč sposobni zaračunati astronomskih 350 evrov!

Priljubljeno destinacijo radi obiskujejo znani iz sveta zabave, kot je ameriška igralka Demi Moore. Enako velja tudi za Slovence, kot sta igralka Nina Ivanič z družino in naš košarkarski as Luka Dončić s svojo najdražjo Anamarijo Goltes.

Rok, bralec Slovenskih novic, je ob obisku destinacije doživel šok. Ob pregledu cenika plažnega bara Oyster je namreč ugotovil, da so cene naravnost astronomske. Še posebej šokantna se mu je zdela cena lokalno ustekleničenega piva, za katerega je bilo treba odšteti vrtoglavih 350 evrov.  Za sadno solato je bilo treba odšteti 68 evrov, za jogurt pa 24,80 evra.

Vir: Slovenske novice/bralec SN Rok

Na spletu smo zasledili, da je lokal z istim imenom (kot kaže, gre za isti lokal) s cenami razburil že marsikoga. Med drugim ameriški turistki, ki sta se odločili za tožbo. Bar na plaži Mykonos sta turistki tožili, potem ko so jima za dve pijači in krožnik rakovih nog zaračunali več kot 600 evrov. Brenda Moulton in njena 19-letna hči Kaylea sta obiskali plažo Platis Gialos in trdita, da ju je osebje DK Oyster Bara zvabilo noter in jima, kot zatrjujeta, zaračunalo konkretno preveč. “Uslužbenec je skočil pred naju in začel vztrajno govoriti: Sedite sem! Sedite sem!” je povedala turistka in dodala, da sta bili po popiti pijači in hrani šokirani – izstavili so jima namreč račun za 520,80 evra – z dodanimi “obveznimi” 80 evri napitnine, torej skupno 600 evrov.

Turistka računa seveda ni želela plačati in je osebju povedala, da naročeno ni vredno 600 evrov. Trdi, da so ji zaposleni v restavraciji nato začeli groziti, češ da se ne bo mogla vrniti v ZDA, če ne bo hotela plačati. Nato ji je dejal, da bo poklical policijo in da jo bodo zadržali in da se ne bo mogla vrniti v domovino. “Z lahkoto ugotovimo, kje živiš,” so ji rekli po poročanju Greek City Timesa.  Pod prisilo sta poravnali račun in zapustili restavracijo. Iz jeze sta se odločili, da še nekaj časa postojita pred restavracijo in na prevaro opozorita tudi druge obiskovalce plaže.

Svetujemo vam torej, da pred naročilom dobro preverite cenik, da se izognete neljubemu presenečenja, ki vam lahko pokvari dopustovanje.

Sara Kovač