Na smrt bolan Britanec dahnil usodni da

Twitter

Smrtna bolezen ni ovira za pravo ljubezen. To dokazujeta 45-letna Tracy Brooks in 63-letni Ray Kershaw, ki jima je radodarnost neznancev in dobrodelne organizacije omogočila izjemno čustveno poroko.

Manchestrski par se je nameraval naslednje leto poročiti na Kanarskih otokih, vendar je moral zaradi Rayeve diagnoze načrte opustiti. Ray je marca namreč izvedel za diagnozo rak na črevesju, v zadnjem stadiju, in je bil premeščen v Springhill hospic v Rochdalu z le še nekaj dni življenja.

Dobrodelna organizacija Gift of a Wedding je začela z zbiranjem donacij in je sprva načrtovala poroko za 2. junij, to pa so, zaradi hitrega slabšanja Rayevega stanja, prestavili in jo pripravili v manj kot 24 urah.

Dobrosrčni neznanci in organizacija so tako plačali poročne avtomobile, rože, dekoracijo prizorišča, torto in vse potrebno za veliki dan. Grenko-sladke poroke so se na sobotno popoldne udeležili bližnji sorodniki, prijatelji in bolnišnično osebje. Prijatelji so paru že prek družbenih omrežij sporočili, da cenijo njun pogum in jima zaželeli vse lepo.

Prijateljica Christine Warburton je paru zaželela: “Vse najlepše, uživajta današnji dan – upajmo, da bo brez dežja. Uživajta vsako minuto vajine poroke. To je poseben dan za vaju, čudovita človeka – blagoslov, velik objem in čestitke.” Družica Melissa King pa je za Daily Mail povedala, kako neverjetni so bili člani Gift of a Weddinga, ki so, za ceno uspeha organizacije poroke, bedeli celo noč. Dejala je še, da ne ona, ne par, ne morejo verjeti, koliko so ljudje darovali v ta namen.

Videti je bilo, kako pomembna je bila mladoporočencema ta poslednja slovesnost in kako hvaležna sta bila vsem ljudem, ki so jo omogočili. Gift of Wedding je po zaključku na Facebooku napisal zahvalo za izjemno dobrodelnost in trdo delo vseh, ki so pripomogli k izvedbi dogodka. Tudi slaščičarka Layla Palin je sporočila, da ji je bilo v veselje priskočiti na pomoč in upa, da je paru torta teknila.

Z. V.