Na volitvah v Namibiji s 85-odstotno podporo volivcev slavil Adolf Hitler!

Adolf Hitler in Adolf Hitler Uunona (foto: WIkipedia/Twitter)

Namibijski politik Adolf Hitler je na regionalnih volitvah osvojil 85 odstotkov vseh glasov. Sredi medijskih žarometov pa se ni znašel zaradi priljubljenosti med volivci, temveč zaradi imena, ki mu ga je dal oče.

Adolf Hitler Uunona je na regionalnih volitvah v nekdanji nemški koloniji osvojil 85 odstotkov glasov, vseeno pa se je moral pred nemškim Bildom zagovarjati zaradi imena, ki mu ga je nadel njegov oče. Ravno tako je zanikal, da bi imel kakršnekoli vezi z nacionalsocialistično ideologijo.

Uunona je kandidiral na listi SWAPO. Gre za stranko, ki je v državi na oblasti vse od namibijske neodvisnosti. Ideološko stranka zagovarja afriški nacionalizem in socializem. Kakršnekoli paralele z Nacionalsocialistično nemško delavsko stranko so zgolj naključne.

Imena ne misli spreminjati
Hitlerjev soimenjak je povedal, “oče me je poimenoval po temu človeku. Najbrž ni razumel, kaj je Adolf Hitler predstavljal.” Uunona je dodal, da v otroštvu njegovo ime ni bilo nič nenavadnega. Šele kot najstnik se je zavedel, “da je ta mož želel osvojiti cel svet.” Pri tem je Uunona še sporočil, da ga njegova žena kliče Adolf, in da je prepozno, da bi si zdaj spreminjal ime.

Po poročanju Daily Maila, je Uunona na volitvah za mesto v regionalnem svetu osvojil 1.196 glasov. Njegov tekmec jih je dobil 213.

Ivan Šokić