fbpx

Ta najbolj “perverzen grob” na svetu obiskuje na tisoče žensk

Foto: Instagram

Čeprav sta Louvre in Eifflov stolp na vrhu seznama vsakega turista, ki potuje v Pariz, so ena izmed presenetljivih znamenitosti mesta pariška pokopališča, med katerimi najbolj izstopa pokopališče Père Lachaise.

Med znamenitimi spomeniki izstopa grob, ki je dosegel kultni status, kljub temu da je njegov lastnik živel precej mirno življenje. Gre za Victorja Noira, novinarja, ki je do svoje smrti leta 1870 delal za francoski časopis La Marseillaise, ko je umrl, pa je bil star le 22 let.

Viktorja je ubil princ Pierre Napoleon Bonaparte, bratranec takrat vladajočega Napoleona III. Princ je bil namreč užaljen zaradi stališč “La Marseillaise” o njegovi družini, zato je urednika izzval na dvoboj. Victorja so poslali, da se dogovori za čas in kraj spopada, vendar sta se še pred dvobojem sprla in Pierre je ustrelil Victorja. Zaradi njegove smrti se je Bonaparte soočil z ogorčenjem javnosti, zlasti ker je bil na koncu umora celo oproščen. Zaradi smrti novinarja so izbruhnile demonstracije, Victor pa je postal revolucionarni simbol, zato se je njegovega pogreba udeležilo več kot 100.000 ljudi.

A to ni glavni razlog, zakaj je grob “navadnega” človeka še danes poln številnih šopkov in vencev rož. Victorjevo grobnico, ki jo pogosto imenujejo “najbolj seksi grobnica na pokopališču”, sestavlja skulptura moškega v naravni velikost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by david (@davlemansdav72)

Moški leži na hrbtu z odpetim plaščem in klobukom ob nogi. Iz neznanih razlogov ima skulptura zelo opazno izboklino pod pasom, zaradi česar se je začel ustvarjati nenavaden mit, ki je sčasoma grob Victorja Noira spremenil v simbol plodnosti in spolne sreče.

Pravijo, da ženski, ki poljubi ustnice kipa Victorja Noira, podrgne izboklino na njegovih hlačah in spusti rožo v njegov klobuk, to prinese plodnost in blaženo spolno življenje. Toda nekatere ženske gredo celo dlje od zgolj poljubljanja in drgnjenja.

Glede na to, kako “obrabljena” sta že obraz skulpture in izboklina na hlačah, se zdi, da je skulptura živ dokaz, da so nekateri ta mit vzeli zelo resno. Čeprav so okoli groba leta 2004 postavili ograjo in opozorilni napis “Vsaka škoda zaradi nespodobnega drgnjenja se bo kaznovala“, so jo ženske hitro podrle.

Sara Kovač