fbpx

Najlepša med orhidejami poimenovana v čast prelestni prvi dami Melanii Trump

Foto: epa/Twitter

Tisti, ki se spoznajo na vzgojo orhidej, bi nedvomno z velikim občudovanjem gledali posebno orhidejo, ki je bila nedavno nagrajena. V središču pozornosti pa ta ni bila samo zaradi svoje neverjetne lepote, ampak tudi zaradi imena, namreč, ta prvovrstna hibridna orhideja katleja je dobila ime po ameriški prvi dami slovenskega rodu Melanii Trump. 

Orhideja Rlc Melania Trump je bila nagrajena med vikendom s strani Ameriške skupnosti za orhideje, ki ji je v skladu s 15 kriteriji podelila najvišje priznanje.

Arthur Chadwick, predsednik podjetja Chadwick /Son Orhis Inc, ki dobavlja orhideje, in človek, ki je vzgojil zmagovito orhidejo, je povedal, da orhideje vrste katleja predstavljajo najbolj glamurozne orhideje. “Še posebej so bile popularne v času 1920-1960, saj so vizualno najbolj privlačne orhideje, ki pa zahtevajo posebno oskrbo.” Poleg tega pa je za Bloomberg izpostavil, da ta orhideja nikakor ne predstavlja rože, ki bi se jo dalo kupiti v katerikoli cvetličarni. “Vsak ne more izbrati lepega cveta in ga poimenovati Melania.”

Foto: epa

Gre za tradicijo
Sicer gre za posebno orhidejo, ki predstavlja izvirno križanico med vrstama Cattleya Bold Swan in Rhyncholaeliocattleya Chia Lin. Konkretna orhideja pa ni edina, ki je bila poimenovana v čast prve dame, navaja Bloomberg. Tradicija namreč sega v čas prve dame Lou Henry Hoover, nato pa se je nadaljevala z Barbaro Bush, Michelle Obama in sedaj še z Melanio Trump.

N. Ž.