fbpx

Najnovejši “dosežek” človeštva: Prihaja Trans Barbika!

Trans Barbie, kot so si jo zamislili v družbi Mattel. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Podjetje Mattel, znan izdelovalec priljubljene igrače Barbie (in tudi Kena) je šokiral svet z novim razkritjem! Poleg svojega paradnega produkta, znamenite “Barbike”, bodo sedaj začeli izdelovati tudi Trans Barbie. Ta bo zasnovana po Laverne Cox, slovenski javnosti neznanemu temnopoltemu transeksualcu, zato pa s toliko bolj pomenljivim imenom. Priimek Cox se namreč izgovarja identično kot “cocks”, izraz, ki v angleščini žargonsko označuje moške spolne ude v množini. 

“Pionirka. Ikona. Zagovornica. V čast njenega 50. rojstnega dne Barbie z navdušenjem pozdravlja Laverne Cox kot najnovejšo lutko v seriji in prepoznava njen vpliv na TV, film, modo in LGBTQ+ skupnost,” so zapisali na spletnem profilu lutke Barbie. Družba Mattel je nato pojasnila, da je igrača del posebne kolekcije, ki “slavi vizionarje, ki so z izjemnim doprinosom pomagali oblikovati kulturo.” 

V oblačila priljubljene igrače naj bi bilo vloženega mnogo truda. Lutka nosi rdeč korzet iz umetnega usnja z ujemajočim se krilom; oba kosa je mogoče odstraniti in prikazati bleščeč srebrn bodi pod njim, poroča ny1. Telo popularne lutke sicer spominja na žensko, a je oblikovano izrazito atletsko, kot telo kakšne olimpijske atletinje ali pa … no, moškega. Sicer pa slika pove več kot tisoč besed, zato si ta veliki dosežek človeštva in kulture oglejte sami.

Cox, sicer medijska osebnost in LGBTQ aktivist, je za medije pojasnil, da je izjemno vesel, da so pri Mattelu prepoznali njegovo življenjsko delo promocije spremembe spola med otroci. Za medije je tudi komentiral nedavno sprejeto zakonodajo v ameriških konservativnih državah, npr. v Texasu, kjer je guverner Abbott naročil preiskave sprememb spola pri mladoletnih otrocih za primere zlorab, v Arkansasu pa so zakonodajalci potrdili prepoved operacij sprememb spola za mladoletne. Cox je glede tega dejal: “Upam, da se vsi otroci, ki se počutijo stigmatizirane, ko je ogroženo njihovo zdravstveno varstvo, ki se jim prepoveduje ukvarjanje s športom, upam, da bodo videli to Barbi in čutili upanje in možnosti.”

O teh temah smo na Novi24TV že veliko pisali. Kdor želi videti, kako je v praksi videti “sprememba spola” kot oblika “zdravstvenega varstva”, si lahko ogleda v članku Zdravnica iz pekla: spolno zmedenemu dekletu amputirala obe dojki. Kdor želi videti, kaj se zgodi, ko transeksualec nastopi v ženski konkurenci, pa naj si ogleda spodnji posnetek. Zgrozili se boste.

G. K.