fbpx

Nemke v strahu: Nove hlače proti posilstvu so bile razprodane v trenutku!

Foto: twitter

Grenka izkušnja je 42-letni podjetnici Sandri Seilz dala zamisel o napravi, s katero bi se ženska lahko zaščitila pred spolnim napadom.

Sandro so med tekom napadli trije pijanci, ki so ji poskušali raztrgati hlače. Tragedijo je preprečil pogumni mimoidoči pešec. “Po tem dogodku sem dobila željo, da razvijem hlače, s katerimi bi se ženske po vsem svetu počutile varnejše,” pravi Seilzova. Izumila je visokotehnološke hlače in jih poimenovala preprosto “Varne kratke hlače”, imajo pa trikratno zaščito.

Hlače imajo vgrajene tri mehanizme:
– prvič: narejene so iz materiala, ki je odporen proti raztrganju oziroma rezanju. Prav tako imajo zaščito na področju dimelj, ki žensko zaščitijo pred otipavanjem;
– drugič: kombinirana ključavnica, ki zagotavlja dodatno varnost;
– tretjič: hlače imajo vgrajen alarm (130 dB), ki se sproži, ko hlače nekdo vleče, trga ali hoče razrezati. V kolikor je potrebno, ga lahko aktivirate tudi ročno.

Sandra pa je mislila tudi na primernost hlač – tako je ustvarila dva modela, enega športnega in enega za prosti čas. “V začetku smo izdelali manjšo serijo, vendar so bile v trenutku razprodane,” pravi podjetnica, ki še razkrije, da je kar 80 odstotkov vseh kupcev iz Nemčije.

M. S.