fbpx

Nenadoma zeleno – skakalke so skakale v zeleno vodo

Foto: epa

Bazenska voda, ki je bila še v ponedeljek običajno brezbarvna, se je v torek, ko so bili na sporedu sinhroni skoki, obarvala v zlovešče zeleno.

Ko so na otvoritveni slovesnosti OI v Riu govorili o zelenem okolju, najbrž niso imeli v mislih bazenov v vodnem centru Maria Lenk.

Voda nepričakovano zelena

V torek, ko so bili na sporedu ženski sinhroni skoki iz 10 metrske skakalnice, se je voda namreč nepričakovano obarvala v temno zeleno. Organizatorji so tako gledalce kot tekmovalce potolažili z uradno izjavo, da voda ni nevarna, nihče pa ni razložil, zakaj se je to zgodilo.

Nenadoma zeleno - skakalke so skakale v zeleno vodo 4

Foto: epa

”Kakovost vode v vodnem centru Maria Lenk smo testirali in ugotovili, da ni tveganja za tekmovalke. Raziskujemo , zakaj je prišlo do tega,” so sporočili iz policije.

Kitajke so  odlične skakalke
Kakorkoli tekmovanje je steklo in tekmovalke so pač skakale v zeleno vodo. Kitajki Chen Ruolin in Liu Huixia, sta pometli s konkurenco. Sledili sta jima Malezijki Cheong Jun Hoong in Pamg Pandelela Rinong. Bronasto odličje pa sta si prislužili kanadčanki Meaghan Benfeito and Roseline Filion . KItajke so kraljice tega športa, pred dnevi je Kitajka Wu Minxia svojila svojo peto zlato olimpijsko kolajno v sinhronem skoku iz 3 metrske skakalnice.

A.J.