fbpx

Nič več brisač na plažah: Župan Tribunja pri Šibeniku jih je lastnoročno pobiral, napoveduje tudi kazni!

Foto: Fb

Vedno večje število obiskovalcev hrvaških plaž se pritožuje nad številnimi blazinami in brisačami, ki jih v senci puščajo kopalci, da bi obdržali svoje mesto, pri tem pa te mnogokrat ostanejo neuporabljene. Očitno pa je tovrstnim “rezervacijam” že odklenkalo v Tribunju pri Šibeniku. Tamkajšnji župan je namreč zadeve vzel v svoje roke in napoveduje visoke denarne kazni za takšno početje.  

Poleg slabega obiska in številnih nesreč s tragičnim koncem, o katerih smo že poročali, se v letošnji poletni turistični sezoni na hrvaški obali spopadajo tudi z nekaterimi bolj vsakdanjimi problemi. V zadnjem času je zlasti pereča problematika brisač in blazin, ki jih v senci puščajo kopalci, da bi obdržali svoje mesto tudi po tem, ko se vrnejo nazaj na plažo. Tovrstnemu početju pa se je po poročanju spletnega portala 24sata že zoperstavil župan dalmatinskega kraja Tribunj pri Šibeniku. Ta za “rezervacije” na plaži napoveduje celo denarne kazni v višini 270 evrov.

Tribunjskemu županu Marku Grubeliću navada “rezervacij” na plažah nikakor ni všeč. Tako je že konec julija obiskal lokalno plažo Zamalin ter z nje pobral vse brisače in blazine, ki so jih predhodno pustili kopalci, da bi ohranili isto mesto, potem ko se zopet vrnejo na plažo. Na družbenem omrežju Facebook je takrat zapisal: “Vsi, ki bi radi svoje stvari dobili nazaj, te lahko najdete na dvorišču mestne hiše.” Ob tem je zagrozil: “Naslednjič, ko boste pustili stvari na plažah, bodo te romale naravnost na odlagališče.”

[NEMA REZERVACIJE HLADOVINE NA PLAŽAMA]Svi koji se ipak do kraja dana zažele svojih napuštenih stvari iz hladovine…

Gepostet von Marko Grubelić, načelnik Općine Tribunj am Dienstag, 23. Juli 2019

Kazni vse do 270 evrov
Župan pri svojem početju vsekakor misli nadvse resno. V ponedeljek je tako ponovno obiskal plaže Bristak, Zamalin in Sovlja ter z njih odstranil vse blazine in brisače, ki v danem trenutku niso bile v uporabi. Vse skupaj je odpeljal pred občino, pri tem pa napovedal denarne kazni za omenjeno početje. Na Facebooku je prekrškarjem zagrozil: “Tokrat stvari še lahko dobite brezplačno/…/naslednjič pa boste morali podpisati prevzem stvari ter posredovati svoje osebne podatke, tako da vam bomo lahko poslali položnico z denarno kaznijo.” Ob tem je opozoril na sklep o komunalnem redu občine Tribunj, v katerem je določeno, da je z namenom “rezervacije” mesta prepovedano puščati stvari na naravnih in urejenih plažah. Za kršitelje je pri tem predvidena kazen v višini od 70 do 270 evrov.

[NEMA REZERVACIJA – vol. "n"]Danas smo bili na Bristaku, Zamalinu (do Kuzmine vale) i Sovlji.Prema već poznatoj…

Gepostet von Marko Grubelić, načelnik Općine Tribunj am Montag, 12. August 2019

Rajko Golob