fbpx

Novo višje cetansko gorivo na trgu: hitrejši vžig, večja moč, vzdržljivost, manjša poraba, vpliv na okolje, prilagojen zimskim razmeram

Q Max iQ Diesel je novo gorivo za dizelske motorje iz družine “Q Max”, namenjeno najzahtevnejšim uporabnikom. Izdelano je v skladu z aktualnimi zahtevami in trendi na trgu, s poudarkom na visoki zaščiti in zanesljivosti delovanja motorjev v vseh pogojih obratovanja, izboljšani ekonomiki in učinkovitosti ter zniževanju negativnih vplivov rabe goriv na okolje in klimatske spremembe.

KLJUČNE PREDNOSTI
Gorivo Q Max iQ Diesel zagotavlja mnoge prednosti, tako v primerjavi z običajnimi, kot tudi  nadstandardnimi gorivi na trgu. Med temi so najbolj izrazite:

Zelo visoko cetansko število – zagotavlja boljši in hitrejši vžig goriva in s tem lažji zagon motorja ter optimalnejše zgorevanje (“nitro” učinek). Posledično se povečata moč in odzivnost, zniža pa hrupnost motorja.

Visoka odpornost na nizke temperature – dizelska goriva imajo zaradi svoje naravne strukture omejeno nizkotemperaturno uporabnost. Sestava Q Max iQ Diesel goriva zagotavlja brezhibno uporabnost v vseh zimskih razmerah, tudi ekstremnih (pod -20°C).

Maksimalna zaščita in sposobnost čiščenja – zaradi nastalih oblog na vitalnih delih napajalnega sistema sčasoma pride do izgube moči motorja (»Power loss«)[1]. Zelo učinkovit in bogatejši paket večnamenskega  aditiva zagotavlja popolno čistost vseh površin motornih delov, kar je pogoj za ohranjanje maksimalne možne moči in zmogljivosti, ki jih omogoča tehnološka zasnova motorja in to tudi po daljši uporabi  (»Zero Power loss«)1.

VPLIVI NA OKOLJE
Q Max iQ Diesel je gorivo, s katerim zmanjšujemo izpuste in negativne vplive rabe motorjev z notranjim zgorevanjem. Z njim pomembno vplivamo na neposredne izpuste škodljivih spojin v okolje (CO, CH, NOx), zaradi nižjega ogljičnega odtisa (LCA)[2] pa je tudi vpliv rabe Q Max iQ Diesel goriv na klimatske spremembe zmanjšan.

UPORABNOST
Q Max iQ Diesel je gorivo pripravljeno za najzahtevnejše uporabnike, saj izpolnjuje najvišje standarde kakovosti in uporabnosti. Uporabljamo ga lahko v vseh vozilih z dizelskim motorjem. Gorivo pri tem zelo učinkovito odpravlja pomanjkljivosti, ki se sčasoma pojavijo na elementih sistema napajanja in motorja ali so posledica neoptimalnega vzdrževanja.

Gorivo Q Max iQ Diesel spada v skupino goriv, ki po novem standardu EN 16942 (označevanje goriv) nosijo oznako »B7«, zato je primerno za vsa vozila, ki imajo predpisano uporabo dizelskega goriva s to oznako.

RAZPOLOŽLJIVOST
Gorivo Q Max iQ Diesel je v prvi fazi na razpolago na 16 avtocestnih prodajnih mestih Petrola. Kasneje, odvisno od potreb in razpoložljivosti prodajne infrastrukture bo na razpolago tudi na drugih izbranih prodajnih mestih Petrola.

Članek je plačano oglasno sporočilo