Al Gore dosegel novo stopnjo neumnosti: zaradi globalnega segrevanja bodo zavreli oceani?

Al Gore (Foto: epa)

Globalni podnebni histeriki in alarmisti si ne morejo želeti boljšega zaveznika pri strašenju o uničenju planeta, kot je to Al Gore. Ko spregovori, ostane zdrav razum pred vrati. Z dejstvi podprta logika sicer ni bila nikoli njegovo močno orožje.

Saj veste. Ko štejete zneske s sedmimi ali osmimi ničlami, ne potrebujete doslednosti in načelnosti. Potrebujete le nekaj “blond” žurnalistk, ki vaše besede spravijo v eter, nekaj doktoric klimatologije, ki vaše napovedi  potrdijo, in dovolj veliko množico koristnih idiotov, ki temu slepo verjame.

Ni boljše napovedi od te, da bodo zaradi taljenja ledenikov oceani poplavili obalni pas. Da bi se po Al Goru ta planetarna katastrofa že morala zgoditi, ni pomembno. Ljudje hitro pozabijo. Njegova najnovejša domislica, ki jo je izrekel na letošnjem Svetovnem gospodarskem forumu (WEF) v Davosu, je še malo bolj strašljiva. Ne samo, da bo morje poplavilo velik del kopnega, pred tem bodo “zavreli oceani”. Grozljivo, v oceanih se bo vse živo skuhalo.

Foto: epa

Al Gorov govor je bil res nekaj posebnega. Kričal je o podnebnih spremembah in globalnem segrevanju, ki bo “zavrelo oceane”. To povzroča “nenavadne vremenske pojave”, kot so “dežne bombe”, omenjal pa je tudi, da “sesa vlago iz zemlje in ustvarja suše, topi led in dviguje morsko gladino”. To bo na koncu vplivalo na sposobnost človeštva za “samoupravljanje”.

Kavarna Hayek