fbpx

Obupani Kitajci pogrešane ženske nadomeščajo z napihljivimi lutkami v naravni velikosti

Foto: epa

Kitajsko gospodarstvo se razvija, posebej živahno pa je na trgu napihljivih lutk v naravni velikosti in drugih podobnih pripomočkov, s katerimi bi si kitajski moški olajšali svoje spolne potrebe. Težava je v zdaj že nekdanji kitajski politiki enega otroka in privilegiranju sinov, kar je povzročilo pomanjkanje ženskih prebivalk.

The Insider je razkril, da se je kitajsko gospodarstvo v zadnjem času zelo razvilo. Pojavila se je nova aplikacija, prek katere si lahko najamejo napihljive ženske lutke v naravni velikosti, z njimi pa počnejo, kar želijo. Aplikacija se imenuje Ta Qu in uporabnikom omogoča, da na dom najamejo omenjeno napihljivo lutko. Prihaja v različnih modelih, zanjo pa je treba na dan odšteti okoli 38 evrov in nekaj več kot tisoč evrov depozita. Operaterji zagotavljajo, da so lutke po in pred novim najemom očiščene.

Ker je aplikacija zelo hitro zaslovela, so jo oblasti prepovedale. Vendar pa zaradi njene priljubljenosti na kitajskem spletu njena prihodnost še ni zapečatena. Zavedati se je treba, da so samo del ogromnega in rastočega kitajskega trga t. i. seks lutk, saj se država sooča z vse večjim pomanjkanjem žensk.

Na Kitajskem primanjkuje več deset milijonov žensk
Po zaslugi dolgoletne kulturne preference sinov, skupaj z več kot tridesetletno restriktivno politiko načrtovanja prebivalstva, Kitajska predvideva, da bo do leta 2030 v presežku imela več kot 30 milijonov moških. Želja po sinovih se počasi zmanjšuje, zlasti v mestih, kjer so med številom pripadnikov obeh spolov še zmeraj kritične razlike, ki bodo ostale tudi naslednja desetletja. Da bi ublažili te in druge demografske težave, je Peking leta 2015 napovedal prehod na nacionalno politiko dveh otrok.

A. L.