Imate radi pico? Verjetno ste jo celo življenje jedli na napačen način …

Foto: iStock

Stefano Cirene je glavni kuhar in lastnik restavracije, ki je prejela nagrado za najboljšo avstralsko pico na svetovnem prvenstvu v peki pic leta 2017. Prvenstvo je potekalo v Italiji, kjer je tudi razkril, kako na pravilen način jesti tradicionalno neapeljsko pico.

Ni boljšega, kot sedeti na kavču in uživati v svoji najljubši hrani. Čeprav je že dejstvo, da je večini pica najljubša jed, vas bo presenetila informacija, da ste to okusno jed celo življenje jedli na napačen način, poroča DailyMail.

Eden izmed najpogostejših pogovorov med ljubitelji pice je, kako jo jesti. Ali držite kos pice za skorjo? Ali pa jo prepolovite? Uspešen kuhar Stefano Cirene je razkril skrivnost, kako pravilno jesti pico: da bi preprečili, da bi sestavine zdrsnile s pice, je lastnik picerije Verace v Sydneyju dejal, da jo je treba pazljivo prepogniti. “Odtrgati morate rob pice, leva in desna stran pice pa se morata dotikati, ob tem mora biti pica mehka – to je pravilo neapeljske pice, nikoli ne sme biti hrustljava,” je dejal.

Pravilen način, kako pojesti pico. (Foto: YouTube)

Če pico namesto, da bi jo narezali na enake dele, na tak način prepognete, bodo sestavine ostale na mestu in tudi omaka ne bo tekla vsepovsod. Pospravite torej nože in vilice, vse, kar morate storiti, je, da prepognete pico na pol in nato še na pol. Dobili boste popolno obliko in pico z lahkoto pojedli.

D. G.

 • RATATA

  Jaz pico jem z žlico.

  • AlojzZ

   Jaz pa na klasičen način, to je z usti. Z nožem in vilico jo razrežem na majhne koščke in jih nesem v usta.

   • RATATA

    Čez pa pir.

 • Soave

  Z lahkoto in preveč hitro. Tole ni dober način, saj se vse spackedra, no ?

  • Osti jarej

   …to je edino pravilen način…ampak Slovenec je svetovljan,pa jo je z vilico in nožem…..potem pa vidiš,kako trančirajo ribo,ker je ne znajo pripraviti za pojedino …ali pa špagete…mamamia….pojma nimajo

 • KAPIBARA

  Evo to sem hotel napisat, kar sta že alojz+ ratata: Meni najbolj paše z omenjenima stvarema- krožnik vilice+ nož.. po možnosti z malo več sira + tabasko..
  O okusih pač ne bomo.. :-)

  • Rožle

   Jest najprej tabasko ruknem .. pol pa čez pico ..

 • Rožle

  .. mal me fibec matra, če burek tut ne jem po standardu … ?

 • Aresnica

  Uspešni kuhar _ Ni napisal al jo moraš z levo al desno roko? Ho,ho,ho ……………..Oči odprte ali zaprte?
  ____________________
  Lep pozdrav

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!