fbpx

Pekel nekdanje žene zloglasnega Pabla Escobarja: V svoji najnovejši biografiji je priznala, da jo je večkrat posilil in zlorabil

Družina Escobar (Foto: Spletna družbena omrežja)

Otroška nevesta Pabla Escobarja, kot jo poimenujejo, je v svoji biografiji razkrila, da je z najnevarnejšim moškim v Kolumbiji ostala zato, ker ga je ljubila. 58-letna Victoria Eugenia Henao je zloglasnega kriminalca spoznala, ko je imela komaj 12 let. 25 let po smrti svojega soproga je gospa Henao izrazila globoko obžalovanje zaradi vseh, ki so trpeli zaradi njenega moža.

Victoria Eugenia Henao pripoveduje, kako jo je njen tedanji partner, nekoč največji mafijec Pablo Escobar zlorabljal, ko je bila stara komaj 12 let. Tri leta zatem, ko je dopolnila le 15 let, se je z njim poročila in morala s trpljenjem prenašati vse njegove številne afere. Razvpitega kriminalca je spoznala, ko ji je bilo komaj 12 let, Escobar pa je bil takrat star 23 let. Med njima je bilo torej 11 let razlike. Kot je dejala, je svojemu možu dovolila, da jo je nadlegoval in zlorabljal zato, ker ga je kljub vsemu ljubila. Pablo je med drugim Victorio prisilil tudi v to, da je splavila, ko je bila stara 14 let.

Pablo Escobar (Foto: Twitter)

25 let po smrti svojega moža, je gospa Henao, mati dveh otrok, katerih oče je Escobar, izrazila močno obžalovanje zaradi vseh, ki so trpeli zaradi njenega preminulega moža. Sama je namreč na svoji koži občutila ponižanje, ki ji ga je prizadel lastni mož, večkratne poskuse ugrabitve njenih dveh otrok, posilstva, zlorabe in številne prevare ter afere. Zato sama dobro ve, kako krute in boleče so bile rane, ki jih je njej in mnogim drugim prizadejal njen mož.

Iskrena ljubezen do zloglasnega kokainskega kralja
Vdova Pabla Escobarja je v izjavi za tuje medije dejala, da moža ni mogla zapustiti iz več razlogov. Soproga je resnično ljubila, prav tako pa se ga je izredno bala. Poleg tega jo je bilo strah tudi zato, ker ni vedela, kaj bi se brez njega zgodilo z njo in njunima otrokoma. Počutila se je nemočno in negotovo. Strah jo je bilo celo, da bi jo partner resno poškodoval, če bi ga želela zapustiti.

Vdova Pabla Escobarja (Foto: epa)

Narko-lord je Victorio posiljeval ter jo prisilil, da je naredila splav, ko je imela le 14 let. Gospa Henao dogodek opisuje kot izredno grozljivo izkušnjo. Odpeljali so jo do neznane ženske, ki ji je v maternico vstavila več plastičnih cevi, dokler ni začela krvaveti. Vdova je zapisala, da pri tako nizki starosti ni niti vedela, kaj se dogaja. Preprosto je le molčala in ubogala, kar so ji naročili.

Poročni dan z grenkim priokusom
Kljub mnogim travmatičnim izkušnjam se je Victoria Henao vseeno poročila z mamilarskim gospodarjem, ko je bila stara komaj 15 let. Poroke se niso udeležili niti njeni starši niti starši ženina. Dogodek je opisala kot grenko-sladek, saj se je poročila z moškim, ki ga je ljubila, vendar so jo vseeno navdajali občutki strahu.

Sin Pabla Escobarja Juan Escobar. (Foto: epa)

Vsakdanjik žene narko-lorda je izgledal tako, da je dopoldneve preživljala v šoli, medtem ko je popoldan skrbela za moža, mu kuhala, prala oblačila in čistila hišo. Kmalu je začela poslušati govorice o moževi nezvestobi, a se je odločila, da jim ne bo verjela, in je raje živela v sprenevedanju. Leta 1977 se jima je rodil sin Juan Pablo. Pozneje pa še hči Manuela.

Truplo zloglasnega Pabla Escobarja. (Foto: Spletna družbena omrežja)

Pabla Escobarja je kolumbijska nacionalna policija ustrelila 2. decembra 1993, potem ko so odkrili lokacijo njegovega skrivališča. V svojem času je Pablo Escobar, ki je bil na čelu kartela Meddelin, nadzoroval več kot 80 odstotkov trgovine s kokainom v ZDA. V sredini osemdesetih let je bilo premoženje Pabla Escobarja ocenjeno na 30 milijard ameriških dolarjev.

Pia Porenta