Peter Prevc ponovno v zmagoviti formi: Najdlje je skočil v Lillehammerju!

Foto: epa

Slovenski smučarski skakalec Peter Prevc je bil najboljši na tekmi svetovnega pokala v Lillehammerju na Norveškem. Na olimpijski napravi iz leta 1994 si je priboril 23. zmago v karieri.

Peter Prevc je znova razveselil slovenske navijače in pristal pri 132 in 125,5 metra ter se s četrtega mesta, ki ga je po prvi seriji delil z “najbolj znanimi brki” skakalne karavane Robertom Johanssonom, napredoval na prvo mesto.

Drugo mesto je osvojil Nemec Markus Eisenbichler (138/120,5 m), ki je izgubil več kot deset točk prednosti iz prve serije in zaostal za štiri desetinke točke. Tretji je bil Nemec Stephan Lehye (130/133 m).

Tudi ostali Slovenci so v drugi seriji pridobili. Anže Lanišek je s 17. napredoval na 11. mesto, Žiga Jelar s 27. na 20. in Timi Zajc s 23. na 22. V prvi seriji je na 50. mestu obtičal Domen Prevc.

V skupnem seštevku turneje Raw Air zdaj vodi Norvežan Marius Lindvik, danes četrti, Jelar je osmi in Prevc 9. Že v torek bo v Lillehammerju nova tekma.

Rok Krajnc

 • James Lammar

  Peter Viola!

  • Anton

   Aaahaha a Viola pa Green Dragonsi ppa to fora?

 • ZatonMesecnikov

  Dokler je Petra spremljala domača fara in fen klub z župnikom, je serijsko zmagoval. Morda bi bilo dobro razmisliti o obnovitvi starih zmagovalnih praks…

 • Unikatna

  Bravo Peter…to potrebuješ…

 • Vera

  Škoda,da naših orlov ne bodo mogli gledati številni ljubitelji Planice.Varnost in zdravje sta na prvem mestu.

 • Rožle

  Ja, končno .. Bravo !
  In vedno, ko pride planica naši Orli pridejo v formo .. sicer malo pozno ..
  ampak bolje pozno kot nikoli ..
  Gledali vas bomo pa drugo leto v živo .. Letos bo v živo TV zaslon

 • Marija

  Eno zmago so mu pač morali pustiti,ker je bilo že preveč očitno kako sodijo sodniki.

 • tohuvabohu

  Všeč mi je bilo, ko je Peter nedavno odkrito povedal, kako je z uživanjem na tekmi, kar je priljubljena mantra športnikov. Rekel je (približno), da v tekmi nič ne uživa in da rezultat ni nič odvisen od tega, koliko pri tem uživa. Žal je vse do letos govoril drugače.
  Nasploh je izjave (vrhunskih ali ne) športnikov večinoma res težko poslušati. Toliko praznih fraz na enoto časa so sposobni izustiti samo še politiki.