Po kolumbijskih travnikih še danes tavajo Escobarjevi kokainski nilski konji!

Nilski konj v Kolumbiji (Foto: Facebook)

Po kolumbijskih travnikih se še danes sprehajajo nilski konji, ki jih je kot domače živali za svoj zasebni živalski vrt v državo uvozil narkokralj Pablo Escobar. Naravnost neverjetna pa je njihova pot v državo: iz Afrike so jih pripeljali z ukradenim ruskim letalom.

Verjetno najzloglasnejši narkokralj v zgodovini, Pablo Escobar, je mrtev že 25 let, po njegovi zaslugi pa se je v Kolumbiji spontano pričela razvijati nova vrsta nilskih konjev, ki so jo strokovnjaki poimenovali kar Hippopotamus Escobarus. Pred tremi leti je Lucy Cooke, zoologinja pri National Geographicu, prvič slišala za nilske konje, ki se svobodno sprehajajo po prostranih kolumbijskih travnikih, in je po poročanju hrvaškega portala Express pojasnila: “Nilski konji naravno ne živijo v Južni Ameriki, pač pa v podsaharski Afriki. Te živali je v Kolumbijo pripeljal Pablo Escobar, ki je, kot še nekateri drugi vplivni ljudje, po vzoru Noetove barke poskušal ustvariti celo poskusne vrste. Želel je ustvariti svoj lasten živalski vrt na svoji haciendi Napoles, s katere je nadzoroval svoj narkoimperij. Hacienda se nahaja med Bogoto, Medelliom in Andskim gorovjem.”

Hacienda Napoles (Foto: Facebook)

V Kolumbiji za nilske konje še boljši pogoji kot v Afriki!
Naravnost neverjetna pa je zgodba, kako so te živali prišle do Haciende Napoles. Escobar je najel ukradeno rusko letalo, na katerega je naložil nelegalno ujete živali. Po ujetju so nilske konje uspavali, prebudili so se v Kolumbiji. Izkazalo se je, da je v Kolumbiji zanje zelo ugodno okolje, na voljo imajo ogromno vode, prav tako pa se tam nahaja izobilje trave, s katero se prehranjujejo. Hitro so se pričeli razmnoževati, od začetnih štiri jih je kmalu nastalo osem, nato dvanajst in tako naprej. Zaradi posebno ugodnih pogojev te živali v Kolumbiji dozorijo še prej, prav tako imajo veliko več mladičev. V Afriki jih pri razmnoževanju omejujejo sušna obdobja, ki pa jih v Kolumbiji ni.

Nilski konj na Haciendi Napoles (Foto: Facebook)

J. Ž.

 • Van Der Waals

  ZABAVNO!

 • največji ljuzer jjajo

  je to slika nasnifanega podmladka SDS, ali je to odpali zadetek Čuš? zadet, debel, nesposoben, dezorientiran – ergo, podmladek pomladnikov

  • ZatonMesecnikov

   Težko razumljivo, da se predstavnik svetovne usmeritve, katere domet lepotnih standardov, je bil osebek po imenu Stane Dolanc zaganja v predstavnike desničarskih strank….

   • največji ljuzer jjajo

    za dolanca sem bil malo premlad, da bi ga cenil, pa še on je bil pri hitlerjugend, torej vaš, mimogrede. se je pa nad tem lepotnim idealom res navduševal janšari šipac v času študija obramboslovja na FSPN, ki so mu rekli tudi dolančeva sorbonna

    • ZatonMesecnikov

     S pištolo na tilniku, bi se vsak šolal na FSPN, Luzer….

  • Waltter

   Ma ti si dejanski dokaz da migracije niso nekaj kar bi drzavi prineslo blaginjo in bi bilo za njo celo dobro. Sicer za tele ki jih je naplavilo leta 91 na obali kolpe in sedaj vladajo si pa kot kaze se ok …

   • največji ljuzer jjajo

    ker do 91 ste bili sami noriški vitezi na tem teritoriju, ali kako? s klenimi nemškimi imeni, po možnosti vse z dvojnim tt in dvojnim w. in ko ste pod vodstvom jajota leta 91 iztrgali zemljo džungli, ko ste udomačili živali, ko ste izumili 93 ralo in čupo, ko ste začeli v mikroadi prodajati računalnike, potem so se pa v to vašo noriško švico začela priseljevati plemena, ki jih je naplavljalo na obalo kolpe? to je nova noriška zgodovina? bravo, predlagal bom, naj vam podarijo drugi in tretji del trilogije noriške kraljestvo, zaradi sds-ovsko zares vzetih lekcij in Belega panterja

 • Gr Enze

  SAJ SO TILE NILSKI KONJI PODOBNI NAŠIM KOMUNISTOM SPLOH PA STANETU DOLANCU VSEJ V USTA PA REČ , DA NI RES ???

 • Tone

  “Naravnost neverjetna pa je njihova pot v državo: iz Afrike so jih pripeljali z ukradenim ruskim letalom.”

  Ali bi bilo bolj verjetno, če bi jih prepeljali z ukradenim vlakom?

  • xtc

   Baje ste jih osemenjevali levi-zato imajo vašo TM-velik gobec-in malo uporabnost.

   • največji ljuzer jjajo

    čestitke, ekstazi, za okus : napisal si, da bi z malo manjšim gobcem imeli večjo uporabnost. očitno je poraba zdaj bolj rektalna in sfinkteraška, kot pri Gorenaku Piškotku, sicer pa bi ga lahko uporabili še oralno. vi pa res vse uporabite, to je ta zdrava varčna kmečka pamet SDS, to je logika EPP, evropske kmečke zveze z Junckerjem na čelu

    • cosmosjasnovidec

     Hotel ti je pojasniti,da imajo Nilski konji enako velike gobce kot vi levaki in tudi enak izgled,ker ste jih levaki naskakovali in se parili z njimi imate enako podobo.
     Razen tega ti je pojasnil,da imate levuharji samo velike gobce brez koristnega učinka oziroma samo na veliko lapate koristi pa od vas nikakršne.
     Ali je to težko razumeti teslo.
     ——————————————————————————————–
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec
     —————————————————————————————-

  • cosmosjasnovidec

   Jebao ti pas mater konju jedan ti si šele usekan.
   Kakšnim vlakom bedak<<<<<<'
   Ali ti sploh pade v tvojo prazno bučo vprašanje,če sploh iz Afrike v Kolumbijo obstaja železniška povezava?
   Očitno ne.Sedaj se pa spravi iskat ter sporoči vozni red vlaka kateri vozi na tej relaciji,morda ga bo potreboval kateri levuhar podoben tebi.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • Matt von Glanz

  kaj tavajo … živijo pač in se množijo in bodo kolonizirali deželo s svojim agresivnim podmladkom, nič podobnim DIsneyevim hipotom.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!