fbpx

Podjetje ponuja “dneve mačka”, da bi privabilo mlade profesionalce!

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Britansko podjetje za digitalni marketing Audit Lab nove zaposlene skuša privabiti na precej inovativen način, med drugim jim poleg fleksibilnega delovnega časa ponuja tudi t. i. “dneve mačka.” To pomeni, da lahko zaposleni po večernem druženju, če so popili kozarček preveč, delajo tudi od doma. Na ta način skušajo krepiti zaupanje, od zaposlenih se namreč pričakuje, da “dnevov mačka” ne bodo zlorabljali, prav tako to ni izgovor za odpoved sestankov.

Zlasti tekom veselega decembra je po večernih druženjih mnogim težko vstati in oditi v službo, a za zaposlene v marketinškem podjetju Audit Lab iz okolice britanskega Manchestra to ni težava. Podjetje namreč skozi celotno leto ponuja politiko “dnevov mačka”, kar pomeni, da zaposlenim enostavno ni potrebno priti v službo, če so noč prej popili preveč. Direktorica Clarie Crompton in soustanovitelj Lee Frame sta za medije pojasnila, da tako skušajo v podjetje privabiti mlade profesionalce. Tudi sicer imajo v podjetju fleksibilen delovni čas, kar pride prav predvsem mladim staršem, ki delajo v podjetju in tako lažje usklajujejo delo z družinskim življenjem. „To spodbuja zaupanje,“ je Cromptonova povedala za CNBC in pojasnila še, da skušajo ustvariti bolj vključujoče delovno okolje za vse zaposlene.

Delovni čas zaposlenih v marketingu se pogosto podaljša
V podjetju razumejo tudi, da se delovni čas njihovih zaposlenih pogosto podaljša, saj se druženje z naročniki pogosto zavleče v pozne večerne ure. 19-letna menedžerka odnosov z javnostmi pri agenciji Ellie Entwistle je pojasnila, da takšna politika podjetja pravzaprav omogoča zaposlenim, da se ukvarjajo s klienti izven delovnega časa in tako ne čutijo pritiska, da bi morali oditi prej zaradi zgodnjega začetka naslednjega delovnega dne.

Foto: iStock

“Dnevi mačka” niso omejeni, a se ne smejo zlorabljati, prav tako niso izgovor za odpoved sestankov
Od osebja se sicer pričakuje, da “dnevov mačka”, ko lahko ostanejo doma in od tam opravijo delo, ne koristijo prepogosto, prav tako maček ne sme biti izgovor, na podlagi katerega bi odpovedovali sestanke. Na splošno se od zaposlenih pričakuje prisotnost ob 10. do 16. ure, vse skupaj pa je po mnenju Entwistlove korak v pravo smer. Ko so morali biti zaposleni prisotni osem ur dnevno, od 9. do 17. ure, so mnogi v bolj obremenjenem času delali tudi nadure, da so lahko opravili delo.

Rok Krajnc