fbpx

Poglejte, kako Sevničani “popravljajo” groteskni kip Melanie Trump – Poslali ga bodo v ZDA

Kip Melanie Trump je ponovno "pokrit", saj na njem potekajo dela. Vlivajo ga v bron. foto: Twitter.

Na Rožnem nameravajo leseni kip ameriške prve dame, ki je vzbudil nemalo pozornosti, odliti v bron in ga poslati v njeno novo domovino, poročajo Slovenske novice. Novinar Bojan Požar pa je kot dokaz za to na svojem Twitter profilu pripel dve fotografiji, iz katerih je razvidno, da dela že potekajo. Te dni je tako prekrit s plastično folijo. Čeprav je kip Melanie Trump poskrbel za veliko privzdignjenih obrvi in neodobravanja, pa domačini danes zatrjujejo, da so na svojo sovaščanko Melanio Trump izjemno ponosni.

Tudi na našem mediju smo poleti poročali o spačeni podoba iz lesa, ki jo je po naročilu ameriškega umetnika Brada Downeyja, ki živi v Berlinu, izdelal rokodelec in kipar z motorno žago Aleš “Maksi” Zupevc iz okolice Sevnice.

Kip “Melanie” naj bi prvo damo upodabljal, kakor je bila oblečena ob inavguraciji svojega moža, a s tem se po poročanju Sky Newsa ne strinjajo nekateri lokalni prebivalci, ki so kip označili za sramoto. “To ne izgleda nič kot Melania … To je Smrketa,” je takrat komentiral eden od prebivalcev.

Foto: Bralec.

Tudi odzivi na socialnih omrežjih niso bili nič kaj prijazni, saj so kip, postavljen ob reki Savi na Rožnem v občini Krško, označili za ptičje strašilo. S tem se seveda ne strinja naročnik dela Downey, ki vztraja, da je kip Melanie “absolutno lep”.

T. F.