fbpx

Poglejte Nemko, ki si v kožo vbrizgava bakterije, stare več kot tri milijone let. S tem želi preprečiti staranje, a je učinek ravno nasproten

Manoush (Foto: PrintScreen)

Igralka po imenu Manoush si v kožo vbrizgava 3,5 milijona let stare bakterije, da bi ostala mladostna. Pred nekaj dnevi je v pogovorni oddaji This Morning to razkrila v prepričanju, da bo navdušila vse prisotne. A njihov odziv je bil ravno nasproten in skeptičnih gledalcev ni prepričala.

Nemka, odvisna od lepotnih operacij, je v oddaji pojasnila, kako je tako izgubila na tisoče kilogramov in se, po svojih besedah, “graciozno postarala”. Sama sebe opisuje kot “človeško podgano v laboratoriju“. Prva je poskusila tretma z vbrizgavanjem starodavnih bakterij v svojo kožo, posledice dolgotrajnega vbrizgavanja pa naj bi bila vidne čez nekaj časa, ko se staranje telesa ne bi videlo navzven. Ko je priznala, da je stara več kot 48 let, pa ji nihče ni verjel. Razprava se je nadaljevala tudi na družbenih omrežjih, kjer je nekdo zapisal: “Neka ženska nas želi prepričati, da je stara 48 let, videti pa je, kot da bi jih štela 110.”

Bakterijo so odkrili leta 2015. V nasprotju z večino celic v naravi bakterija Bacillus F ne kaže nobenih znakov staranja, prav tako naj bi bila ključna za sprostitev, izboljšanje zdravja in dolge življenjske dobe. Vzorce z izvlečki bakterij je Manoush dobila od zdravnika Anatolija Brouchkova, vodje oddelka za geokriologijo. Tretmaji so najnovejši v vrsti igralkinih posegov, za katere je zapravila že okoli 41.700 evrov.

Manoush (Foto: PrintScreen)

Manoush (Foto: PrintScreen)

Naredili so mi lifting obraza, spremenila sem obliko oči, štirikrat so mi operirali veke, dvakrat nos, popravili ustnice, vstavili različna polnila, šestkrat so mi operirali prsi,” je dejala. Na Twitterju pa so zgroženi, da je kljub vsem popravkom videti mnogo starejša. “Še ena, ki misli, da so gube tiste, ki te postarajo. Starost pride ne glede na to.”

A. L.