fbpx

Ponesrečen lov na rakuna: Lovski pes se je zagozdil v deblu in postal mumija

Foto: Twitter

Gozdni muzej je pridobil novo atrakcijo, in sicer mumificiranega lovskega psa v drevesnem deblu, ki jo je najverjetneje skupil med lovom na rakuna in je bil odkrit v Waycrossu v ameriški zvezni državi Georgia. 

Mumificiran pes v drevesnem deblu, znan kot Stuckie, je bil najden leta 1980, ko so drvarji v ameriški zvezni državi Georgia sekali hlode in v votlem delu zgornjega dela drevesa prišli do neverjetnega odkritja, našli so namreč mumificiranega psa.

Drvarji so po navedbah britanskega Daily Maila drevo namesto na žago donirali Forest Worldu in psa poimenovali Stuckie na podlagi natečaja, v okviru katerega so iskali primerno ime. Na podlagi ocen naj bi bil nesrečni pes okoli 20 let v drevesnem deblu, preden so ga drvarji odkrili. Strokovnjaki verjamejo, da je pristal v deblu med tem, ko je lovil majhno žival.

Pojavil se je učinek dimnika
Pri tem se postavi zanimivo vprašanje, kako je mogoče, da se je truplo psa mumificiralo. Po navedbah sporočila za javnost, ki ga je izdal muzej, se je v drevesnem deblu pojavil učinek dimnika, kjer je prišlo do navzgor usmerjenega zraka. Tako ni bilo mogoče zaznati vonja poginule živali, pri mumifikaciji pa je deblo ustvarilo suhe pogoje, medtem ko je taninska kislina hrasta pripomogla k strjevanju kože živali.

Foto: Twitter

N. Ž.